ACN Introducé dag – verslag

Het is zaterdag ochtend, de dag van de introducé dag… mijn wekkertje gaat vroeg, al om 06:30. Niet echt uitslapen wat mij betreft. Als eerste heb ik op de bank een heerlijk bakje koffie gedronken om even wakker te worden en dit had ik ook echt even nodig. Daarna heb ik mijn gear nogmaals na gekeken. Iets wat ik al 10x had gedaan, maar beter 1x te veel dan iets vergeten.

Aankomst

Ik kwam lekker op tijd aan, al om 8:30 terwijl de poort voor de introducés pas om 9:30 open ging. Ik moest nog even wachten omdat ze nog wat spullen moesten neerzetten en klaarmaken. Iets later kwamen er steeds meer airsofters aan en besloot ik door te lopen naar binnen.

Bij binnenkomst moest je je gelijk aanmelden en werd je vriendelijk verzocht om nog even te wachten voordat de huurkits werden uitgedeeld. Na een tijdje waren de meeste deelnemers wel aanwezig en konden de huurkits verdeeld worden. Omdat ik zelf uitkijk naar de Bolt m4, wilde ik natuurlijk het liefst een M4 huurkit hebben. Om 10:30 werd het sein gegeven om op te stellen en er werd er  een briefing gehouden .

Opstellen voor de briefing!

Opstellen voor de briefing!

Mijn eerste airsoft ervaring!

In de briefing werd verteld wat je wel en niet mag doen en wat we van de dag konden verwachten. De teams werden samengesteld en ingedeeld met rode en blauwe bandjes om de arm. Daar gingen we dan, het veld in  Het spel was Capture the flag, een niet te moeilijke missie om het spel en de sport een beetje te leren kennen. Iedereen werd opgedeeld in squads en de tactiek werd besproken.

Mijn eerste airsoft skirm!

Mijn eerste airsoft skirm!

Als nieuweling kijk je natuurlijk alles even aan, wie is wie, waar gaan we heen, alles is onbekend en dat maakt het ook leuk.

Wij met onze squad kwamen op de rechterzijde te zitten en deze hielden wij netjes dicht, ondanks alle inslagen die wij kregen op en om het (rode) huisje. Toen de tegenstander eenmaal door had dat dit niet de weg was die ze konden nemen, werd het bij ons rustig en kreeg men het op links een stuk drukker.

Na verloop van tijd schiet er ineens een vlag voorbij. Ons team had de vlag te pakken en wij moesten zorgen dat hij de basis kon halen. Dus we legden meteen dekkings- vuur neer. Niet veel later had ons team een punt gescoord!

Na een uurtje spelen in de bosjes met airsoft apparaten was er een pauze. Je merkt dan pas hoe warm je het eigenlijk hebt. Veel drinken en goed eten helpt hierbij. Dus mocht je ooit een keer mee gaan en ben je nieuw, onthoud dit dan goed.

De pauze

In de pauze kon je een aantal replica’s bekijken, vast houden en over heen kwijlen bij de demo tafel. Ook stonden hier een aantal ACN leden om je vragen te beantwoorden en te vertellen over alles wat op tafel lag. Iedereen binnen ACN is vriendelijk en helpt je overal mee waar mogelijk.

De demotafel van ACN.

De demotafel van ACN.

De pauze is voorbij en de game kon weer beginnen. Dit keer moesten wij en de tegen partij een VIP meenemen naar onze basis. Deze vip was ergens in het veld en mocht niet rennen. Onze tactiek werd besproken, we zouden over de linkerzijde gaan, vol gas tot het einde en dan in lijn afbuigen om zo de tegenstander in te sluiten. En dit wierp deels zijn vruchten af.

Pak de VIP!

Binnen 5 minuten was de vip in ons rode huisje en is daar volgens mij ook niet meer vertrokken, goed gedaan team! Nu was het de taak van de tegenstander om de vip terug te halen. Het was onbegonnen werk voor ze. Links was geen optie want dat was hermetisch afgesloten, in het midden werd het dicht gehouden door 5 man en de rest zat op rechts.

Na een uur spelen was de vip nog steeds van ons en hadden wij gewonnen!

Na een korte pauze konden wij er weer vol gas tegen aan. Ditmaal stonden er 7 a 8 zwarte olie tonnen verdeeld over het veld. Deze mochten niet worden verplaats door team blauw. Team rood moest deze verzamelen.

De VIP werd gelijk "veroverd" door ons team!

De VIP werd gelijk “veroverd” door ons team!

Dit ging minder goed!

Na tactisch overleg besloten wij over links te gaan. Zelf boog ik iets af richting de caravan en vond daar een heel mooi plekje. Opeens zag ik een schim in de caravan! Ik twijfel nog wel even en roep nog heel hard: één keer pax in caravan, rood of blauw (hierop werd niet gereageerd). Aan mijn zijde zie ik één van mijn teamgenoten geraakt worden vanuit de richting van de caravan  en ik twijfel geen moment, ik jank een zooi BB’s naar binnen, en hoor HIT!

Maar tot mijn verbazing bleek dit een teamgenoot te zijn (Robin) sorry maatje.

Nu we deze positie kwijt waren en we een aantal mensen op de respawn hadden staan ging alles eigenlijk heel erg snel. Team rood was gewoon een baas in deze game.

Na een korte pauze kregen we een nieuwe game

ZOMBIE

Er liepen 2 zombies rond , werd je geraakt door een zombie, dan moest je je teambandje af doen en tot 20 seconden tellen zodat de mensen om je heen je hoorde.

We stonden met een groepje van ongeveer 8 mensen, één van deze werd geraakt en begon meteen te tellen. Nou dan moet je gewoon wegwezen. Want na 20 seconden is deze persoon ook een zombie en dit gaat door tot iedereen geraakt is.

Allemaal zombies!

Allemaal zombies!

Dit is een leuke game waar je de dag mee afsluit.

Ik als nieuwe airsofter heb het onwijs naar mijn zin gehad en na deze dag heb ik een nieuwe hobby. Het was mooi weer, er waren leuke mensen, flink wat gespreken kunnen voeren, kortom echt een topdag! Ik wil ACN dan ook bedanken voor alles.

En ik zeg dat word bestellen geblazen! Tot de volgende keer!

About Melvin Tuijn

Comments

 1. Leuk verslag Melvin! Bedankt voor het insturen nogmaals 😀

 2. Pascal says:

  Mooi verslag! Ben benieuwd wat mijn eerste indrukken zullen zijn 26 april bij unit13! Herken het checken van de outfit! Deze hangt al een maand op zolder en wordt regelmatig nagekeken!LOL

 3. Michiel says:

  He Melvin, buddy, maatje!!

  Ik was jouw Squad Leader en ik moet zeggen, ik heb erg veel aan je gehad als buddy, dank je wel man.

  En had even gezegd dat je uiteindelijk een Bolt M4 wilt hebben. Ik (als een van de weinige in Nederland en één van de 2 binnen ACN, tenminste nog wel hé Bjorn, Joris, etc. -) ) heb namelijk een Bolt B4A1 (zoals je misschien gezien had, en hij lag ook op de Demo tafel). Had het even gezegd, want had hem best wel even uitgeleend aan mijn buddy 😉

  Maar wat een leuk verslag en fijn dat je het naar je zin hebt gehad, dat was precies de bedoeling 🙂
  Dus ik hoop je gauw weer ergens op het veld te zien, hou onze agenda in de gaten want ik kan niet zonder een goeie buddy 😉

 4. martin says:

  Mooi verslag Melvin en leuk om te horen dat je het echt naar je zin hebt gehad en dat je het een leuke sport vindt.

 5. Jarlamde5e says:

  Mooie rapportage 😮 Zo te lezen heb je het erg naar je zin gehad, en dat is top om te horen! En zombie mode 😮 naizee

 6. Eithley says:

  Mooi verslag 🙂

  Ik hoop je snel weer tegen te komen!!

 7. Iedereen bedankt voor de leuke reacties..

  Michiel bedankt dat ik je buddy mocht zijn.. we konden elkaar mooi opvullen en gaven elkaar ruimschoots informatie.. Volgende keer weer wat mij betreft !

  Jammer dat ik dat niet eerder geweten had .. had ik zeker wel even willen proberen.
  Maarja je bent nieuw en dan is het mondje nog niet zo 😉

  Veel mensen kennen deze tak van sport niet of zien het als spelen in het bos.
  Maar deze sport is meer dan dat alleen.. al gedacht aan teamwork ? inspanning , stukje sensatie , de zweer en gezelligheid..
  Volgende keer heerlijk bbq ? onder het genot van een biertje … ik zeg doen..

  Al met al ben ik bijna jarig en me vriendin weet al wat er op mijn lijstje staat ..

  Zeer zeker hou ik de agenda in de gaten ..

  Mocht jullie me willen toevoegen op facebook ( melvin tuijn ) of ik je accepteer kom je dan vanzelf achter..

  Ik zeg heren fijne middag nog

  Melvin

 8. michiel_h says:

  Het was echt een hele gave dag om mee te mogen maken… Het was mijn eerste x maar heb super genoten!! Zit er nu heel hard over na te denken om zelf mijn eigen gear aan te schaffen… Het liefst doe ik nog 1x mee met een introducie dag (ofzoiets) om het zeker te weten…

  Voor de rest: mooi verslag.. En gave foto’s op jullie facebook

  Nogmaals dank voor deze mooie dag!

 9. arjanW says:

  Ik had hier zo graag bij willen zijn!:( Wanneer is de volgende ACN Introducé dag?!

 10. Bas de Munck says:

  Ik zit dit verslag te lezen en met elk woord dat voorbij komt ben ik steeds meer van mening dat 20 juli niet snel genoeg kan komen.

  Zo te horen was het hartstikke leuk! Mooi om te horen, en een leuk verslag!
  Die demotafel van de ACN is ook een hele mooie kiek.

Laat je horen!

*