Airsoft bij Chapter Four – Plant de bom

Tijdens onze game bij Chapter Four kregen we een eenvoudige opdracht: Zoek het zwarte koffertje, waarna je de bom krijgt, die je moet planten in de witte trailer. Onze strijdplan was kinderlijk eenvoudig: De helft van ons team gaat links de andere helft gaat rechts. Op die manier zouden we de hal van Chapter Four kunnen uitkammen.

Plant de bom – Airsoften bij Chapter Four

Wat als een tactisch spel begon, verzande al snel in een schiet festijn. We hadden al snel het grootste gedeelte van het veld gehad, alleen de gebouwen bij de spawn van de tegenstander niet. Daar moest het koffertje wel liggen toch? De oplossing om daar te komen? Schieten!

Deze missie ging de gameplay erg snel. Het is indoor, compact, kleine hoekjes en gangetjes en we wilden die koffer hebben. Het was erg tof, maar de het netjes doorzoeken van alle ruimtes heb ik zelf niet gedaan. Helemaal niet toen het gerucht de ronde begon te doen over dat de koffer “in het gebouw links achter” zou liggen.

Tunnelvisie

Ik kreeg tunnelvisie en moest en zou in dat gebouw zien te komen. Verschillende routes heb ik geprobeerd samen met verschillende buddy’s. Uiteindelijk ben ik in het gebouw gekomen om er achter te komen dat dat koffertje er niet lag. Daarna hebben we nog wat andere locaties geprobeerd maar de koffer, die konden we niet vinden.

Na het fluitsignaal werd de locatie aangewezen. Boven op een muur waar we al 100 keer langs waren gelopen. Terwijl we twee missies terug ook al zagen dat objecten op de meest onmogelijke plekken verstopt kunnen worden. Weer die tunnelvisie ;). Zo te zien mag ik nog wel wat ervaring op doen in het puur CQB’en.

Terugkijkend naar het video materiaal valt me ook op hoe fanatiek ik aan het schieten was. Voordat mijn eerste BB de tegenstander al raakt, schiet ik er nog 5 af. Omdat ik zo fanatiek en snel aan het spelen was, ben ik ook zo gaan schieten. De volgende keer wil ik hier op gaan letten want erg vriendelijk voor je tegenstander is dit niet. Gelukkig heb ik hierover geen klachten gekregen op de dag zelf en hebben naar mijn idee, allebei de teams een toffe dag gehad!

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Laat je horen!

*