Airsoft winkel introductie: Reload Airsoft

Reload Airsoft is een nieuwe airsoft winkel in Nederland, ze zijn gestart in juni 2014. Deze winkel in Noord Brabant heeft een paar leuke dingen die je niet zo snel terug vindt bij andere shops.

Airsoft winkel introductie: Reload Airsoft

Reload Airsoft is een airsoft winkel die eigen vesten, dempers en apparaten maakt. Naast deze producten hebben ze binnen ieder segment, uitrusting voor de airsofter in Nederland. Op die manier kunnen ze de starter op weg helpen, de gevorderde spelers voorzien van een upgrade en ook de ervaren airsofter kan zich hier uitleven.

De custom vesten zijn ontstaan vanuit de ervaring van de eigenaar, Maurice Valentijn. Sinds 2002 airsoft Maurice al en hij merkte dat hij vaak niet tevreden was over de vesten die hij gebruikte. Dit gecombineerd met zijn passie voor product ontwikkeling zorgde ervoor dat hij een eigen vest op de markt wilde zetten. De dempers zijn vanuit eenzelfde achtergrond ontstaan. Klanten wilden een demper met een lijntje hier of een werkje daar en die waren er niet of waren erg duur. Maurice kon het weer niet laten en heeft om deze reden ook een setje custom dempers liggen in zijn winkel.

Ze zijn ook bezig met een custom apparaat. Deze zou worden onthuld op de airsoft markt van Balls and Arrows, maar wegens privé omstandigheden waren ze niet aanwezig. Misschien dat deze dus op een later moment onthult wordt.

De startertende airsofter op weg helpen gebeurt ook op een persoonlijke manier. Apparaten verkopen ze bijvoorbeeld niet via de webshop om te voorkomen dat iemand iets koopt dat later niet bevalt. De kans is dan groot dat het apparaat op zolder belandt of zomaar wordt verkocht of weg gedaan. Maurice wil de sport helpen groeien in Nederland, en dan kan je het niet gebruiken dat iemand een apparaat koopt om er alleen maar stoer mee te doen.

Voor en na het interview hebben Michiel en ik natuurlijk een tijdje staan babbelen met Maurice en zijn personeel. Het viel gelijk op dat de relaxte sfeer in de winkel ook zeker aan hun te danken is. Ze staan open voor alle verschillende airsofters en proberen iedereen zo goed mogelijk op weg te helpen. Al het personeel is zelf ook fanatiek airsofter, dus ze snappen dat je als starter niet gelijk 800 euro wilt uitgeven aan gear, maar het eerst wilt proberen.  Al met al dus een gemoedelijke zaak die het beste voorheeft met de airsoft sport in Nederland.

Reload Airsoft is gevestigd in Wouw, Noord Brabant. Mocht je een keer in die omgeving zijn, ga dan zeker een keer kijken bij deze airsoft winkel. Uiteraard hebben ze ook een webshop: www.reloadairsoft.nl

Airsoft winkel reload airsoft

Airsoft winkel: Reload Airsoft

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Laat je horen!

*