Bestorm het fort – airsoft proberen!

Een grote groep spelers wilde airsoft proberen op onze introducé dag op 29 oktober, bij Critical Hit! Toen de teams verdeeld waren en de squads gemaakt werd het grote plan duidelijk. Mijn groep, alpha squad, kreeg de opdracht het oranje fort in te nemen. We zouden het team als een linie laten oprukken over het veld waarbij alpha als zuidelijkste element werd geplaatst.

Eerste airsoft ervaring

Voor iedereen in mijn groep was dit hun eerste airsoft ervaring. Via onze introducé dag wilden ze graag een keer airsoft proberen. Tijdens onze introducé dagen werken we met een squad systeem, een commander die alle squads aanstuurt en een set missies om de vaart er in te houden.

airsoft proberen

Onze posities bij de aanvallen op het fort!

Onze eerste missie was dus het overnemen van het oranje fort, te zuiden van de basis van de tegenstander. Meestal komen we daar niet in de buurt vanwege de tegenstand. Dit keer ging dat gelukkig een stuk makkelijker. We konden een aantal aanvallen in de richting van het fort opzetten en zijn een aantal keer dichtbij gekomen.

Samenwerken bij airsoft

Het leukste bij airsoft is het samenwerken met je squad en team. En dat ging dit keer erg goed! Het leek na een paar aanvallen wel alsof de squad al helemaal op elkaar ingespeeld was. We hergroepeerden iedere keer, namen posities van elkaar over en bewogen als een eenheid over het veld heen. Voor een groep spelers die voor het eerst airsoft probeerden, lang niet slecht!

Eerste airsoft ervaring

Ook binnen de rest van het team leek het goed te gaan en gelukkig liet de tegenstander ook goed van zich horen. Op een gegeven moment waren de zuidkant van ons terrein bijna helemaal verloren en konden we een serie posities opnieuw innemen aan onze kant.

Dit gaf alpha squad weer een leuke uitdaging. We konden samen met bravo squad deze posities snel overnemen zonder veel gewonden aan onze kant.

Op naar het fort!

Nadat we ons eigen terrein weer vrij hadden gemaakt van vervelende tegenstanders, konden we weer een nieuwe aanval opzetten richting het oranje fort.

Ook dit keer kwamen we wat tegenstand tegen. Na een eerste contact moment konden we redelijk snel een doorbraak forceren en kwamen we in het terrein van de tegenstander terecht. Een snelle opmars richting het oranje fort zorgde ervoor dat wij er eerder waren dan de versterking van de tegenstanders.

introducé dag

We legden snel een linie neer om ze tegen te houden, wat ons wel een aantal hits opleverde. Gelukkig werd er niet lang hierna afgefloten toen we het fort nog in onze handen hadden.

Een toffe eerste airsoft ervaring

Naar mijn idee heb ik in ieder geval de mensen uit alpha squad een fantastische eerste airsoft ervaring gegeven. De dynamiek binnen onze squad ging als een trein en er werd goed samengewerkt door alle spelers. Gelukkig hoorde ik in de safety vergelijkbare verhalen van andere spelers. We hebben met beide teams goed gestreden en hebben vooral in de ochtend, beide kanten van het veld gezien. Het erg leuk wanneer er zon dynamiek is en je niet simpelweg over het andere team heen walst.

Iedereen bedankt voor jullie goede inzet, gezelligheid en fairplay! Hopelijk zien we een hoop van jullie terug als airsofter! Natuurlijk Critical Hit ook weer bedankt voor het ondersteunen van onze introducé dag!

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Laat je horen!

*