CQB Airsoft – Chapter Four review

De CQB airsoft locatie Chapter Four, draait inmiddels al een paar maanden indoor skirms in Noord Holland. De hoogste tijd om te gaan skirmen in deze loods om te zien wat ze ervan gemaakt hebben! 

Wat staat er op het terrein?

Ten opzichte van de preview is de hal vol gezet met allerlei soorten gebouwen, wanden en andere dekking. Er staat zelfs een complete vrachtwagen trailer in de hal. Een aantal gebouwen heeft al twee verdiepingen en er zijn nog meer plannen voor verdiepingen op de gebouwen.

De hal heeft aan de ene kant een wat opener gedeelte terwijl het aan de andere kant wat compacter op elkaar staat. Je krijgt hier op sommige plekken zelfs een soort doolhof gevoel. Een leuke afwisseling voor CQB dus!

Chapter Four indoor airsoft

De “linker” kant van de hal is wat opener.

Het interessante is, dat er bijna geen enkel raam in de wand is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kan pushen tussen de gebouwen maar ook dat je die gebouwen zal moeten binnenvallen om deze veilig te stellen. Iemand sneaky door een raam heen pangen is er dus niet bij. Wat mij betreft een leuke zet!

Sommige gebouwen hebben ook al een hele leuke aankleding. Ik kwam een keer een kantoor tegen, incl. een soort receptie, een garage (gevuld met onderdelen) en het kantoor van de CIA ;). Een leuke gewaarwording als je de hoek om stapt en ineens een gevulde ruimte ziet.

Chapter Four airsoft

Het kantoor

Chapter Four had toen wij er waren een radio zender aan staan in de hal, maar ik kan me voorstellen dat ze ook sfeer geluiden kunnen afspelen.

De hal is verlicht met TL verlichting en daglicht, maar alles kan ook donker gemaakt worden zodat je in pitch black kunt skirmen!

Afmeting van Chapter Four

Ook ik heb geen monster meetlint dus moet ik ook aannemen dat de hal 70 meter lang is en 35 breed. Het lijkt goed te kloppen. Dit betekent dat je in de breedte makkelijk de andere kant haalt met je replica. In de lengte zal dat wat lastiger worden. Nou staat er zoveel dekking in de hal dat het onmogelijk is in één keer naar de andere kant te schieten, maar het laat wel zien dat het een compacte hal is.

Je zal na het start signaal snel de tegenstander ontmoeten en hierdoor ontstaat er makkelijk een soort speedsoft. Hierin gaat het minder om tactisch naar voren “zoals het hoort” en meer om het rennen, vliegen en schieten. Er is genoeg dekking zodat je niet in één keer door kan rushen, maar als je eenmaal doorgebroken bent is het makkelijk de hele hal door te komen.

Dit is niet erg, maar het moet wel je smaak zijn. Ik vind het leuk als afwisseling op de rustigere gameplay die je buiten vaak hebt.

Speedsoft in CQB

Aantal spelers

Wij waren er met 22 spelers wat als een aardig aantal voelde. We merkten wel erg goed waar de tegenstander zat, omdat de andere flank dan makkelijker door te komen was. Het maximale aantal spelers is volgens Chapter Four 30 personen wat als een goede max voelt. Ik verwacht dat je dan over de hele breedte een linie kan maken. Met 22 spelers hadden we genoeg opties om te flanken. Soms zelfs te makkelijk, dit los je op door een paar spelers meer te hebben.

Chapter Four features

Een hele toffe feature is de verwarmde kantine die naast de (niet verwarmde) hal ligt. Hier staat een bar, tafels en stoelen voor je zooi en het omkleden en skirmshop is “ge-embed”. Tijdens de lunch pauze zijn er dus opties als friet, hamburgers en andere “gezonde” producten.

Dankzij Skirmshop kan je extra gear aanschaffen en je replica upgraden. Er is ook een sleutel hoekje ingericht met o.a. een soldeerapparaat, zodat je de upgrades er gelijk in kan zetten of onderhoud kan plegen aan je replica. Skirmshop kan zelfs over je schouder mee kijken en advies geven over wat er mis gaat in je replica. Ze mogen niet sleutelen, maar kijken mogen ze altijd.

Skirmshop bij Chapter Four

De shop van Skirmshop!

Een geinige extra is de grote raampartij van de kantine die uitkijkt in de hal. Terwijl jij aan het chillen bent in de kantine zie je dus hoe je buddy’s zich in het zweet werken.

De missies

Chapter Four heeft gezorgd voor leuke missies. Als opwarmertje moesten we oranje schijven zoeken die op de meest onmogelijke plekken verstopt waren. Dan kom je er achter dat je in woodland vooral op de grond zoekt en dat indoor die dingen op de meest onmogelijke plaatsen kunnen liggen ;).

Hierna moesten we een bom planten. Dat konden we pas doen toen we koffer A hadden gevonden met de keycard om de bom te activeren. De bom was namelijk elektronisch, met een timer, lichten en een piepende aftellende klok. Om de bom te ontmantelen moest er ook daadwerkelijk een draad doorgeknipt worden. Epic!

Bomkoffer bij Chapter Four

De bomkoffer prop!

Als laatste missie hebben we een soort capture the flag gespeeld (met een leuke twist) en op Facebook zagen we dat ze ook een VIP missie draaien. Ze rouleren in ieder geval genoeg en houden tijdens de missies ook in de gaten hoe het ervoor staat.

Bij onze bom verdedig missie hadden ze de koffers voor het andere team op dezelfde plek gelaten, zodat ze wisten waar ze heen moesten gaan. Dit voelt als een “handicap”, maar hierdoor was deze missie sneller klaar en konden we nog een andere soort missie doen.

Wat betaal je bij Chapter Four?

Deze indoor locatie vraagt 25 euro voor een kaartje wat een mooie prijs is. Je begint om 10:00 en speelt door tot 17:00 met een pauze in het midden. Je begint dus iets later dan gemiddeld waardoor je ook als je van verder weg komt, makkelijk op tijd kunt zijn.

Conclusies

Ik heb het hier enorm naar m’n zin gehad, terwijl ik niet vaak indoor airsoft. Er werd hard en snel gespeeld aan beide kanten, het betere CQB werk dus, maar de sfeer zat er goed in. We feliciteerden elkaar met mooie acties en lachden om elkaars domme acties.

Op dit moment is het nog een bonte verzameling van allerlei soorten hout, tot bowlingbanen aan toe. Dit zou ik in de toekomst wel geverfd zien hebben voor een realistischere beleving. Ook mag de rest van de gebouwen voorzien worden van aankleding.

CQB airsoft bij Chapter Four

In de preview van deze locatie gaf Chapter Four daarnaast aan dat ze het tactische airsoft spel wilden faciliteren. Tijdens onze speelsessie hebben we beide ervaren. Afhankelijk van de missie werd de snelheid van het spel aangepast door de spelers. Neemt niet weg dat het tempo over het algemeen hoger lag dan wat ik buiten ervaar.

Chapter Four heeft een leuke set missies met in ieder geval één fantastische prop! Een piepende bom achterlaten voor de tegenstander blijft natuurlijk geniaal.

De vulling van de hal en de routes die je kan nemen zijn ook goed gedaan. Er zitten hier en daar wat grapjes in verwerkt zoals een geheime doorgang en meerdere klinken voor dezelfde deur.

Met de luxe kantine, een gezellige sfeer en crew is het een toffe indoor CQB airsoft locatie geworden!

Check voor hun actuele skirm data hun website: http://chapterfour.nl

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Laat je horen!

*