Contact drill, dekking en informatie! – Airsoft tips

De contact drill uit deze airsoft tips video, is inmiddels onderdeel geworden van onze “airsoft doctrine”, het handboek van ACN! Dit handboek is opgebouwd uit drills en tactieken die we hebben geleerd bij de Tactical Training Days van Airsoft Heaven, aangevuld met onze eigen ervaringen. In deze nieuwe serie video’s laten we drills en tactieken uit ons handboek zien.

Het is absoluut niet de bedoeling jullie te vertellen hoe je moet airsoften. We willen laten zien hoe wij het doen zodat het jullie op ideeën brengt en je zelf kunt beslissen wat je gebruikt tijdens skirms.

Nog een kleine disclaimer, de meeste van ons zijn geen militairen. Sommige ACN leden hebben wel militaire ervaring. We proberen niet stoer te doen of op militairen te lijken, het is voor ons puur “het spelletje” airsoft dat we op deze manier leuker en soms ook makkelijker proberen te maken.

Contact drill – Airsoft tips

De contact drill gebruik je om je tegenstander de dekking in te gooien terwijl je je squad en squadleader op de hoogte brengt van je contact. Op die manier heeft je squad tijd om te reageren en kan je squadleader bedenken wat er moet gebeuren. Wanneer je contact hebt met maar twee tegenstanders kunnen jullie deze waarschijnlijk wel aan. Maar wanneer jij roept, 12 PAX! is dat natuurlijk een heel ander verhaal.

Je doorloopt bij de contact drill de volgende stappen:

 1. Schiet twee keer op je doel.
 2. Zoek dekking of ga liggen.
 3. Werk de R.A.D. af terwijl je rustig schiet op je doel.
 4. Blijf rustig schieten op je doel.

Met de eerste twee schoten zorg je ervoor dat je tegenstander de dekking op zoekt. Hierna ga je liggen op de grond of zoek je dekking direct om je heen. Als je naar dekking in de buurt gaat, dan kan het zijn dat je terwijl je die dekking zoekt, moet door blijven schieten om je tegenstander laag te houden. Vanuit je dekking werk je de R.A.D. af.

Dit is een ezelsbruggetje voor de woorden: Richting, Afstand, Doel. Roep of schreeuw dit naar je squad:

CONTACT FRONT, 25 METER, 4 PAX! 

PAX kan ook zijn tango’s, doelen, etc. Net wat je afspreekt met je team. Door deze informatie weten je buddys en squadleader wat er aan de hand is en kunnen ze een vervolg actie bedenken. Blijf terwijl je de RAD afwerkt vooral vuren op je doel. Ook als je klaar bent is het zaak die hoofdjes naar beneden te houden. Vergeet ook niet zo nu en dan oogcontact te maken met je squad of buddy. Op die manier weet je wat er aan de hand is en blijf je niet alleen achter, wanneer je squad is teruggetrokken.

Contact drill - airsoft tips

 

Oefenen, oefenen, oefenen

Zoals je kunt zien in de video gaat de drill bij mij ook nog niet altijd goed. Dit is puur iets wat je moet oefenen. Ik kan je zeker aanraden de TTD’s bij Airsoft Heaven in de gaten te houden. Je krijgt het hier stap voor stap geleerd en wanneer ze geleidelijk aan de druk opvoeren merk je hoe lastig het is, netjes de R.A.D. af te werken. Tegelijkertijd word het er dan wel als een echte drill ingestampt ;).

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze airsoft tips serie. Kijk er naar, probeer het uit en laat weg wat voor jullie niet relevant is. Wat zijn drills die jullie iedere skirm weer gebruiken?

Airsoft Heaven bedankt voor de toestemming zodat we deze video’s konden opnemen. Veluwe Airsoft bedankt voor het faciliteren van de opnames!

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Deny. says:

  Top video Jan!!
  Goeie tips.
  En nu mensen geef je op voor TTD 1
  Mede dankzij Veluwe airsoft

 2. Rickje1990 says:

  Geweldig dit.

 3. [F]airsofter says:

  Weer nice gemaakt!
  Kudos voor alle ‘acteurs’ ^^

  Ben er sowiso weer bij, de TTD1.
  (Nu beide dagen :p)

 4. Sander says:

  Die knakker op de cover en in het plaatje heeft wel een vette ACOG scope <3 <3

Laat je horen!

*