CQB in een oude fabriek!

Als een speer renden we naar de chokepoint om ervoor te zorgen dat wij er eerder zouden zijn dan de tegenstander. Net als in de ochtend, was dit jammer genoeg niet het geval. We maakten ons op om weer de ene rush na de andere te doen om zo de chokepoint te veroveren. Tot we via de radio hoorden dat er een truck vol met tegenstanders, recht voor onze base geparkeerd werd!

CQB in een oude fabriek

Nou is een kleine eenheid in je rug lastig, maar driekwart van de tegenstanders wil je al helemaal niet in je rug hebben! We besloten de chokepoint even te laten voor wat hij was en ons te focussen op het schoonvegen van onze base.

Vanuit onze positie hoefden we simpelweg terug te vallen en konden we zo een eerste aanval opzetten die in de rug van de tegenstander uitkwam. Binnen de kortste keren werd onze groep uitgeschakeld en stonden we net als de rest van ons team, in de spawn.

Het eerste obstakel was onze eigen hal beveiligen. In donkere hoeken, op de eerste verdieping, in oude kantoren, overal zat het andere team. Het kostte ons team dan ook een aantal spawngolven om ze weg te krijgen.

De andere hal!

Nadat we onze eigen hal weer in handen hadden, was de hal links van ons aan de beurt. Verbonden via één lange gang met kantoorruimtes kwam je uit in het achterste gedeelte van die hal. En wie zat daar op ons te wachten? Je raadt het al… De chokepoint was niet meer ons aandachtpunt dus kon alle versterking zonder problemen de linker hal versterken.

Vanwege de drukte en beperkte aanvalsroutes, konden we niet veel anders dan de ene rush na de andere. Onder dekkingsvuur naar voren om ervoor te zorgen dat de persoon die je net nog bij die deurpost zag, ook uit zicht blijft.

CQB in een oude fabriek

Met de aanpak van RTT in ons achterhoofd was de gang een mooie uitdaging!

Na een flink aantal pogingen hadden we het voorportaal van de hal in onze handen en konden we beginnen aan de rest van de hal. Dit kostte gelukkig wat minder moeite, omdat ons team inmiddels via de buitenkant ook weer met de chokepoint bezig was.

Uiteindelijk hadden we beide hallen weer in bezit en konden we zelfs de chokepoint oversteken om in de gebouwen in het midden te gaan ravotten. Jammer genoeg kapte toen mijn GoPro dus heb ik dit niet op de band staan.

Sturende marshalls

Net zoals in de ochtend waren de marshalls bezig de skirm te sturen. Dit keer reden ze een aantal keer een vrachtwagen gevuld met spelers, recht onze base in. In het begin vond ik het raar en zelfs oneerlijk. Maar toen ik merkte dat we hierdoor wel bijna de hele middag in de gebouwen bezig waren, zag ik er de logica wel van in. Er was geen verhaallijn, het was een éénmalige skirm en er hing niets van af. Prima toch?

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

  1. kan iemand mij vertellen welke locatie dit is?

Laat je horen!

*