Dutch Airsoft Resistance: Nieuwe airsoft locatie

Op verschillende fora doen mensen meestal geheimzinnig dat ook zij bezig zijn met een airsoft locatie. Meestal is dat het enige wat je van ze hoort. Gelukkig denkt Dutch Airsoft Resistance (DAR) daar heel anders over en las ik dat ook zij bezig zijn met een locatie in Winterswijk!

De naam van deze club is niet zomaar gekozen en het verhaal hierachter begon met een dagje paintballen. Iedereen was zo enthousiast dat ze besloten een eigen paintball team op te willen zetten. Maar nadat duidelijk werd wat een paintball team voor gedoe en kosten met zich mee bracht werd hier van af gezien. Niet veel later kwamen ze met de Airsoft sport in aanraking. Na een keertje proberen bleek dat dit een stuk leuker en vooral realistischer was dan paintball. Voor airsoft moest zeker een team opgezet worden. Maar in die tijd was airsoft nog illegaal in Nederland en besloten ze bij wijze van een speels statement de naam Dutch Airsoft Resistance te kiezen. Ze waren een “resistance tegen de illegaliteit”.

Duitsland

DAR heeft een mix van Nederlandse en Duitse spelers en een oefen locatie in Duitsland. Ze hebben veel meegedaan aan skirms in Duitsland. Dus met de airsoft ervaring zit het wel goed. Op een gegeven moment merkten ze dat er steeds meer interesse kwam en bleef de club maar groeien. DAR heeft verschillende “squads” met een thema. Zo is er een Amerikaanse en Russische eenheid, compleet met M4’s en AK’s. Ze zitten nu op twintig leden. Ze zijn doorgegaan in Duitsland tot ze hoorden dat airsoft legaal zou worden in Nederland.

Een wat meer open stuk

Een wat meer open stuk

Winterswijk

Door het legaliseren van airsoft werd DAR enorm gemotiveerd. Ze zijn gaan vechten voor een veld of bos en hebben het voor elkaar gekregen! Nadat ze een onveilige locatie hebben afgewezen zijn ze uiteindelijk geëindigd met een vier hectare bos in Winterswijk. Ze zijn hard aan het werk om een fatsoenlijke weg aan te leggen en wat barricades te bouwen als begin. Natuurlijk zijn er genoeg ideeën voor de toekomst. Maar ze willen zo snel mogelijk beginnen. Ze zijn nog aan het bepalen wat de toegangsprijs wordt, maar de geruchten gaan dat dat zeker zal meevallen! Ook de NABV weet van het bestaan af dus kunnen ze met zekerheid zeggen dat er geairsoft kan gaan worden in Winterswijk.

Er is ook een kleine schuur aanwezig

Er is ook een kleine schuur aanwezig

We gaan deze enthousiaste groep zeker in de gaten houden en willen misschien snel een keer gaan kijken. Het terrein zelf is niet het grootste terrein ooit. Mensen die in het westen en midden van Nederland wonen hebben ook nog eens een aardige reis voor de boeg. Maar wellicht maakt de organisatie het allemaal waard.

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. thomas says:

  dit kan niet beter uitkomen ik en mijn vriend zijn beide bijna 17 en wanneer we 18 zijn willen we graag op airsoft er was alleen geen mooie airsoft locatie in de buurt maar nu komt er dus een in Winterswijk dat gaat het allemaal een stuk makkelijker maken!!!

 2. jurgen leusink says:

  Hoi ik zou ook graag spelen is het mogelijk om een keer bij jullie te spelen en ik denk er ook wel meer te vinden

  • Hi Jurgen,

   We hebben al een tijd lang niets meer over deze locatie gehoord dus ik durf je niet te zeggen of dit is door gegaan of niet.

Laat je horen!

*