Emerson Fast helm – review

De Emerson Fast helm zie je geregeld langskomen tijdens airsoft skirms. Een lichte, open helm waar je allerlei accessoires op kan zetten dankzij de night vision mount, klittenband en de rails! Via Gunfire heb ik deze helm gehaald en inmiddels heb ik er een paar skirms mee gewerkt.

Emerson Fast helm

De reden waarom ik wilde overstappen op de fast helm, was dat ik al die straps over mijn oren zat begon te worden. Ik heb een headset, bollé x1000 en meshmasker die allemaal met banden over mijn oren lopen en dus ook mijn oren verpletteren. Omdat een fast helm dus rails heeft, kan ik daar mijn headset en meshmasker op bevestigen. Bij de Emerson fast zit ook een setje standaard clips zodat je ook daadwerkelijk je accessoires er op kan zetten. Jammer genoeg moet mijn mesh masker verbouwd worden omdat de band nu niet aan twee kanten los te maken is.

Gebruiksgemak

Een ander voordeel, bleek later, was dat de Emerson Fast volledig in te stellen is zodat je zoveel mogelijk draagcomfort er uit kan halen. Er zitten twee setjes “blokjes” bij die je in je helm kan doen om hem hoger of lager op je hoofd te laten liggen. De kinbanden zijn allebei op twee plekken te verschuiven en er zit een verstelbare, draaiknop op de achterkant waarmee je de helm op je hoofd kan klemmen.

Emerson Fast helm

De achterkant van de Emerson Fast helm.

Dankzij de rails en de nachtkijker adapter kun je er dus allerlei accessoires op kwijt. Een tacticallight, actiecamera, headset, laserlight combinatie of zelfs een complete ACOG behoren tot de mogelijkheden. Naast de rails zit er ook flink wat klittenband over de helm verdeeld zodat je er een lading emblemen op kan plakken. Er zijn dan, als kers op de taart, allerlei helm covers (los) beschikbaar, waardoor je deze helm kan tunen als een auto uit fast and the furious.

Bouwkwaliteit

De helm is van kunststof en dat geeft een beetje mee als je er aan gaat zitten trekken en duwen. Het is dus niet het dikste of meest stevige kunststof dat er bestaat dus of het een baksteen gaat tegenhouden is een twijfel geval.

Alle clips en rails zijn ook van kunststof. Ik heb op mijn helm één hoekje klittenband dat omhoog staat maar voor de rest zit het allemaal netjes vast geplakt. Ook aan de binnenkort zit het klittenband netjes vast en is alles netjes afgewerkt. De kinbanden lijken ook goed afgewerkt te zijn. Ze voelen degelijk aan en er zitten geen rare losse stikels. Het risrail blokje kan met een inbus sleutel vastgezet worden op de rails, waardoor je deze dus niet zo maar kan verliezen. De accessoire clips klikken daarnaast ook goed vast en vallen er niet zo maar uit.

straps

De straps van de helm lijken goed in elkaar te zitten.

Prijs

De prijs van de Emerson Fast helm bij Gunfire, waar ik hem vandaan heb, is 38 euro. Voor mijn Begadi helm betaalde ik, zoveel jaar geleden, 30 euro. Nou voelde die helm iets steviger aan, maar hij had aanzienlijk minder instel mogelijkheden. Voor 8 euro meer heb je dus een helm die, als het goed is, precies in te stellen is zodat je hem niet meer voelt zitten tijdens een skirm. Dat en alle tacticool upgrade opties maken het voor mij een prijs die ik het zeker waard vind.

EmersonFast

De helm zoals ik hem op dit moment gebruik.

Eindscore

[taq_review]

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Heb je nog iets speciaals erbij moeten kopen om de GoPro te mounten of zit daar ook alles voor erbij?
  De GoPro hebben we al dus die gaat zeker een keer mee als ik iets met Airsoft ga doen 🙂

  • Hi Micha,
   Nee de GoPro mount zit er niet standaard bij. Die heb ik los gehaald. Je hebt ze van GoPro zelf (30 euro… 🙁 ) en van andere merken. Voor de veiligheid ben ik gegaan voor een mount van GoPro zelf 🙂

   • Weet je zo welke je besteld hebt? Of die je voor alle helmen kunt gebruiken? Met dubbelzijdig tape?

    • De GoPro mount die ik besteld heb past precies in die Night Vission Mount. Dus zolang je Night Vission Mount dezelfde afmetingen heeft past het 🙂

     Een alternatief voor als je dat niet hebt is een Headstrap van GoPro of een alternatief bedrijf. Die heb ik ook liggen en dat werkt ook wel!

     • Headstrap hebben we wel. Maar eerst maar eens een intro dag meemaken en dan eventueel apparaat aanschaffen. Niet te hard van stapel lopen he 😉

 2. Nice review! ga zo door.
  Ik vroeg me alleen af welke helm het nou precies was op gunfire?
  Is het de GFC? en zit daar het bevestigingsmateriaal voor de Bowman headset bij?

  bedankt alvast 🙂

  • Hi Erik,
   Het is de Emerson Fast helmet (PJ versie) op Gunfire.
   Ik weet niet of er bij de GFC die onderdelen bij zitten om eerlijk te zijn. Dat zou je even moeten vragen bij Gunfire.

 3. Voor 38 euri s de helm alleen niet vinden op gunfire. Geen idee welke het is, merk, url zou misschien handig zijn, dan weten we in het vervolg over wat we het precies hebben.

 4. haha gaat snel daar

 5. Jarlamde5e says:

  Vette review jan.

  Ik heb ook een fasthelm bij Gunfire gehaald, Mijne was van GFC tactical voor 40.22 Alles ziet er bij mij in principe hetzelfde uit, en zit natuurlijk als gegoten! dus bij deze ben ik het helemaal eens met de boordeling 😀

  gr

  Jar

 6. Mooie review. Alleen een vraag; hoe heb je je headset vastgemaakt aan je helm. Tie-rips met een adapter?

  • Hi Tom,

   Klopt! Er zitten zoals je kon zien een paar clips bij de helm. Die kan je gebruiken om de helm aan vast te maken via tie-reps!

 7. Top! Thanks. Goed om te horen. Gaat ie dan niet hangen. Er zit natuurlijk geen verend deel in wat m tegen je oor drukt

  • Ja hij zit dan natuurlijk gewoon wel een beetje los las als t ware. Het is niet de mooiste of beste oplossing, maar op deze manier hoef je tenminste niet dorect geld uit te geven aan een dure koptelefoon die er wel goed op kan 🙂

 8. Weten jullie misschien hoe je dit (zie link )erop kan monteren en of het allemaal past en comfortabel zit

  http://www.taiwangun.com/en/face-protection-for-fast-helmets-black?from=listing&campaign-id=19

  • Hi Maxim,

   Het lijkt er op dat dit aan de stelbanden van de helm wordt gemonteerd. Of het comfortabel zit en goed past kan ik je niet vertellen jammer genoeg. Ik zie dit voor het eerst.

Laat je horen!

*