G&P m4 RAS 6 position stock unboxen!

De G&P m4 RAS 6 position stock is een welkome aanvulling op mijn replica park. Het idee achter deze replica is dat het mijn nieuwe “main” gaat worden, waarom lees je later. Zoals het hoort, beginnen we met het unboxen!

G&P m4 RAS 6 position stock

Ik gok dat de replica niet in de originele doos zit. Er mist namelijk een G&P logo op de buitenkant. Het kan zijn dat landwarriorairsoft.com deze M4 nog ergens had liggen (ze hadden er nog maar één namelijk) en hem in een andere doos heeft gedaan. Laten we er voor het gemak van uitgaan dat dit wel de originele verpakking is.

In dat geval komt deze G&P M4 RAS 6 position stock (wat een mond vol 😛 ) replica in een wel heel simpele verpakking. Twee schuimrubberen platen, bubbelfolie om de replica heen en klaar! Daar heeft Specna Arms toch wel een mooiere presentatie voor gekozen.

Er zit geen accu, acculader, zakje bb’s, handleiding, cleaning rod of ander basis spul bij deze replica. Wat er wel bij zit is een G&P midcap magazijn, een foregrip en één ris plate.

Op deze manier ben je wel snel klaar met unboxen natuurlijk ;), Door naar de replica dus!

De G&P M4 RAS heeft de “originele” stock die je ook in het Amerikaanse leger ziet terug komen. Een bewuste keuze voor mijn USMC loadout. De stock is van kunststof, net als de pistolgrip. De rest van de replica is metaal. Standaard zit er een carryhandle iron-sight op, die je er af kan halen voor richtmiddelen.

Aan de kant met de fire-selector zitten ook de originele trademarks die ik herken van foto’s bij de USMC en US Army. Een mooie touch!

Trademarks op de M4

De looplengte is ook de standaard lengte. Geen ingekort loopje, maar dezelfde lengte en vormgeving als ik zie bij de Amerikaanse troepen.

Na het unboxen viel me op dat de body van de replica een soort grijzige tint heeft. Ik weet nog niet zeker wat ik hier van vindt en ga dit mogelijk overspuiten zodat hij egaal zwart is. Ik zie deze tint namelijk niet terug op foto’s van de USMC en wil mijn replica graag zo dicht mogelijk bij die voorbeelden krijgen.

Van M16 naar M4

De reden waarom ik van mijn m16 ga afstappen is dat ik al een tijdje merk hoe onhandig een lange replica eigenlijk is. Ik werkte er altijd maar mee omdat het nu eenmaal “het wapen” van de Marines was, maar de afgelopen paar jaar krijgen steeds meer Marines een M4 uitgereikt.

Daar komt bij dat we steeds meer met bepaalde drills willen gaan werken bij ACN, waar een “rifle” vaak echt te lang is. Je kan daar natuurlijk ook mee om leren gaan, maar het kost toch net wat meer tijd om een M16 op je rug te slingeren en dan je pistool te pakken, dan dat je je M4 aan je sling laat bungelen en dan je pistool pakt.

Als ik eenmaal lipo’s heb gevonden die in de buffertube passen, ga ik deze replica FPS’en en hopelijk meenemen naar Bunker Hill tegen het einde van de maand.

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Laat je horen!

*