Het kiezen van een airsoft replica

In films, games en video’s op youtube komen de meest excentrieke modellen schietgerei voorbij. AK 47’s, M16’s, M4’s en G36’s om er een paar te noemen. De meeste echte wapens zijn ook als airsoft replica beschikbaar. Maar wat zijn nou precies de voordelen van de verschillende platformen?

De belangrijkste kenmerken van de echte wapens komen te vervallen in de airsoft wereld. Bij een echt wapen is het belangrijk welk patroon er afgeschoten wordt. Een zwaardere kogel komt makkelijker door verschillende materialen heen en schiet vaak accurater omdat hij minder last van de wind heeft. Bij een grotere kogel hoort meestal ook meer terugslag. Een AK47 “kickes like a mule” terwijl een moderner wapen met dezelfde kogel een stuk beter met die terugslag om gaat.

Wat is het verschil?

Airsoft replica’s schieten standaard formaat BB’s af. Het verschil van patroongrootte vervalt dus bij de keuze van een replica. Je kunt zelf kiezen of je een wat zwaardere BB gebruikt of voor de meer standaard 0.2 grams BB’s gaat. Maar je blijft hetzelfde formaat BB afschieten. Ook hebben de meeste AEG’s geen terugslag. Er zijn inmiddels een paar AEG’s die een terugslag mechanisme hebben ingebouwd. Dit stelt natuurlijk alsnog niets voor als je dit naast een echte terugslag houdt.

Waar moet je dan wel op letten?

Als eerste het merk. Er zijn een aantal Chineze namaak merken (DBoys en Jing Gong bijvoorbeeld) die voor een casual airsofter prima replica’s leveren. Maar als je iedere week wilt gaan kun je beter voor een wat betrouwbaarder merk als Tokyo Marui gaan.

Daarna kun je twee dingen doen. Je kunt gaan voor een replica van een wapen, die je zag toen je voor het eerst een Rambo film keek en daarom altijd al eens wilde hebben. Of natuurlijk een replica van een wapen uit de nieuwste Call of Duty game. Met deze keuze is overigens niets mis. Een deel van de lol van airsoft is het verzamelen van de meest toffe replica’s.

Tactisch kiezen

Als je echter een keuze van een meer tactische aard wil maken dan zul je moeten letten op de rol die je wilt vervullen. Voor de meeste airsofters zal dit een all-round rol zijn. Aanvallen, verdedigen, binnen en buiten, er moet in allerlei situaties gestreden kunnen worden. Er zijn veel replica’s die in deze rollen passen. Maar je zal bij de meeste replica’s altijd op een gebied moeten inleveren.

M4A1 van Dboys

Ga je voor een kleine handzame replica met een korte loop, dan lever je weer iets in op je bereik, maar je bent wel lekker mobiel. Neem je een M16 dan kun je wat accurater schieten (minimale verbetering) vanwege je langere loop, maar je bent minder mobiel in kleine ruimtes. Ook belangrijk is het gewicht van de replica. Je zult er een dag mee moeten rondlopen dus bedenk goed van te voren of je het gewicht van die M249 de hele dag bij je wilt hebben. Waar zitten de magazijnen en hoe stop je deze in de replica. Is dit een handeling die snel gedaan kan worden of kost het iets meer tijd? Op welke plekken zitten rails voor de wel bekende attachments en telescopen? Kan de replica een dag lang comfortabel worden vastgehouden?

Schietsnelheid, kracht en gemak

Dit zijn de dingen die je het snelst zult merken bij een airsoft replica. Dan heb je natuurlijk ook nog de kracht van de veer in de replica, de schietsnelheid en de plek van de accu’s. De eerste twee dingen kan je zelf ook nog upgraden als je de replica eenmaal hebt, maar het is zeker iets waar je op moet letten. De meeste velden staan een limiet op AEG’s toe van 350 fps. Dus als je een replica koopt die 450 fps schiet zul je er niet overal mee kunnen spelen zonder hem te downgraden. En kun je tijdens het spelen makkelijk je lege accu vervangen of moet je er een schroevendraaier bij halen? Ook het onderhouden van je replica is iets om op te letten. Hoe makkelijk hij uit elkaar te halen is bijvoorbeeld.

Wat een hele makkelijke manier is om achter de meeste plus- en minpunten van een replica te komen is Youtube. Typ het merk en typenummer in en je vindt flink wat video’s van mensen die de replica reviewen. Ook kun je natuurlijk tijdens het spelen met je huurkit vragen of je de replica van anderen eens mag proberen in de safety-zone. Je kunt dan voelen hoe de balans en het gewicht is van een replica.

Op welke facetten heb jij gelet bij het kiezen van je replica

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Niels says:

  Ik ben aan het overwegen om een replica aan te schaffen. Ik ben echter erg gecharmeerd van de “Gas Blow Back” (GBB) replica’s. Echter, ze hebben een groot nadeel: het magazijn is erg klein (+- 50 BBs i.p.v. 300 BBs bij een AEG).

  Het voordeel is het gevoel van realisme: geen irritant gezoem van een motortje plus een leuk recoil effect.

  Wat is jullie ervaring met GBB replica’s? Zijn ze voldoende competitief in het veld?

  • Hey Niels!

   Ik heb ze zelf nog nooit gehad en ik zie ze ook niet zo vaak terug. Zoals in het artikel staat zul je ook problemen krijgen in koud weer. Waar het gas niet zo goed werkt.

   Dit is idd naast de kleine magazijnen een nadeel. Je zult qua volume aantal schoten altijd in het nadeel zijn op de meeste velden. Omdat er maar een paar velden/evenementen zijn met regels die alleen lowcaps of singleshots toelaten. Op die velden is een gbb in warm weer een leuke optie. Op andere velden is het maar net zon probleem als je er zelf van maakt. Je zult meer moeten meedragen in vergelijking met andere spelers. En dus hopen op warm weer 😉

   Misschien is een l85 aeg (kan het merk niet meer bedenken) iets. Die heeft electrical blowback. Zal niet zo hard gaan als een gbb, maar die doet het tenminste wel in koud weer.

   Denk er ook aan dat de recoil van een gbb natuurlijk niets is met echte recoil. Dus is het je de extra kosten en onderhoud waard? Zelf vind ik het ook altijd knullig hoor! Dat er niets gebeurd met een aeg als er geschoten wordt. Maar er zitten gewoon best wat nadelen aan een gbb.

 2. Wat is het verschil tussen aeg en een aeg-s??

 3. Hey Jan

  Dit is de website waar ik het tegen kwam

  http://www.softairsektor.de/Softair-Gewehre:::129.html?language=nl

  Ik hoop dat jij erachter komt.
  Alvast bedankt!

  Groeten Remco

 4. Hi Remco!

  Ik zie het nu. S-AEG is een replica die alleen maar op semi kan schieten. Dat is verplicht in Duitsland. Een AEG is er gewoon 1 die full-auto kan (mits het er in gebouwd zit vanuit de fabrikant natuurlijk).

 5. kruimel says:

  Bedankt Jan 😉

  Dan wórdt het n gewone aeg die kan immers beide!!

 6. Hallo,

  ik wil ook gaan beginnen met deze mooie hobby, alleen weet ik niet waar te beginnen haha, wat moet ik halen, wat heb ik nodig, mag ik het zo kopen? waar kan ik het kopen, ik zit nu een beetje op google, en kom guns van 40 euro tegen maar ook 400 euro, nu snap ik wel dat een gun van 40€ niet zo goede kwaliteit heeft als een van 400€, maar is dit goed om mee te beginnen?

  Groeten Ron

  • Hallo Ron,

   Ik zag ook je mailtjes maar ben dit weekend niet thuis dus vandaar dat ik je nog niet hebt geantwoord.

   Leuk dat je wilt beginnen met airsoft. Als je wilt airsoften in Nederland moet je dus 18 jaar of ouder zijn en aangesloten bij de NABV als je replicas wilt hebben.

   Maar qua prijzen en kwaliteit kan het id heel erg verschillen en het blijft wel een beetje goedkoop=duurkoop. Chinese klonen (dboys bijvoorbeeld) zijn best goed voor de prijs (150/200) maar die kunnen eerder gebreken krijgen. Ik heb zelfs dboys en die doen het tot nu toe prima. Maar ik ken ook verhalen waar ze het na 2 skirms niet meer doen.

   Het inlezen op internet als je eemaal iets hebt gevonden is algemeen gezien een goede graatmeter. Tel ongeveer de goede en slechte reviews bij elkaar op en dan zie je vanzelf welke kant de meeste heeft 🙂

   Als je er niet teveel van verlangt en verwacht zijn het in mijn ogen prima start replicas. Maar kijk reviews en google over voor meningen van anderen. Zoek vooral naar reviews van mensen die hem al een tijdje hebben!

   Succes! Als je meer vragen hebt weet je ons te vinden.

  • sjors says:
   • Bij gunfire.pl heb ik idd mijn M16 besteld. Behalve dat de bijgevoegde NABV pas niet de mijne was ging alles goed!

 7. Dag Ron,

  Leuk dat je interesse toont in deze fantastische sport.
  Zoals Jan al zegt, bekijk even de reviews van elke replica die je misschien wilt halen. Geeft je een goede indruk in wat de goede kanten en de slechte kanten van de replica zijn, en hoe je de slechte kanten kunt oplossen.

  Waar je bij een replica van 40 euro erg bij op moet letten is of er een hop unit in zit. Deze hop unit is uiterst belangrijk voor het accuraat afschieten van de BB. Als er geen hop unit in zit, zal je BB vaak al niet verder vliegen dan 20 meter.

  Ook moet je weten of je een bolt action (slide/bolt naar achter trekken = 1 keer schieten) of semi/ful auto replica wilt. De semi/full auto zijn vaak al wat duurder.

  Dboys, Jing Gong en G&G zijn voorbeelden van uitstekende begin replica’s. Het is bij deze merken echter wel mogelijk om een zogenaamde ‘lemon’ te krijgen. Dit zijn replica’s die door de vaak slechte quality control van deze merken niet goed functioneren.
  Dit hoeft natuurlijk lang niet altijd te gebeuren. Ik heb laatst nog een BAR-10 van Jing Gong gekocht als een project/upgrade replica. Deze schiet zeker niet slecht voor een clone waar je maar 100 euro voor betaald.

  Hoop dat je er een beetje uit komt!

  Groeten,
  Bart

 8. Hey,

  Bedankt voor de snelle reacties, morgen gaat ik als eerst een VOG aanvragen, en dan mezelf inschrijven bij de NABV, ben al wel bezig met kleding verzamelen, zoals vest, bril etc, en als alles rond is kan ik een replica gaan bestellen, dus mooi even de tijd om reviews te gaan lezen

  Nogmaals bedankt voor de snelle en toffe reacties,

  Gr Ron

 9. richard says:

  Hoi Heren acn!
  Super dat jullie deze info geven.
  Ik wacht nog steeds op mijn nabv pas na eeuwen wachten op justis.
  Lees ik dat er iemand van jullie uit staphorst kwam?.vet ik woon in steenwijk omgeving.
  Het uitzoeken van een goeie bb levert mij ook wel wat problemen op.
  Bv welk type….denk zelf aan een m4.
  dan krijg je waar deze te bestellen.
  Heeft iemand van jullie goeie ervaring met een bepaalde site bv en is het verstandig om een kopie van je nabv pas mee te sturen ivm Douane?.

  Alvast thanks en suc6 verder met acn!..:)

  • Ha Richard!
   Graag gedaan!

   Oh! Wat raar dat het zo lang duurt joh!
   We hebben iemand in omgeving Steenwijk 🙂 Dus dan hebben jullie het makkelijk bij de noordelijke locaties haha.

   Het kiezen van een apparaat is idd vrij lastig. Het beste kun je eigenlijk een keertje mee en het een ander vasthouden. Of in een winkel bijvoorbeeld. Tim had bijvoorbeeld vandaag mijn M4 gebruikt en kreeg daarna 3 rondjes mijn M16. Maar vond die toch weer te groot en log. Maar met een formaat M4 apparaat kom je meestal wel een heel eind hoor!

   Het bestellen hangt er van af hoeveel je te spenderen hebt. Wil je er één van 250 euro? Gunfire.pl en taiwangun.com. Denk er aan dat je dan bij Chinese klonen uitkomt waar nog wel eens het een en ander kan mis gaan. Zo ben ik vandaag weer een onderdeeltje kwijt geraakt. Was alleen voor de looks, maar moet wel weer vervangen worden.

   Replica’s van 400/600 euro kun je bij een paar shops halen in Nederland (outdoor eddie) maar ook bijvoorbeeld bij unit 13, net over de grens. Dan kun je ze ter plekke kopen en meenemen.

   Ik hoorde vandaag dat de NABV afraad pas kopieën mee te sturen. En dat het binnen Europa niet hoeft. Zelf heb ik het bij gunfire.pl wel gedaan. Kreeg alleen de kopie van iemand anders mee opgestuurd 😉

 10. richard says:

  Hoi Jan,
  Bedankt voor je snelle reaktie!.
  Nabv werkt ook op zondag denk ik want gister heb ik eindelijk mijn contributie betaald!.Nu dus geduldig op de post wachten en dan eindelijk aan de slag.
  http://www.kotte-zeller.de had volgens mij wel het 1 en ander waar ik wel mee uit de voeten kan.Dat over het meesturen van een kopie van je nabv pas dat had ik volgens mij van de nabv site(link naar douanne).Maar als het gewoon binnen Europa kan is het super!.Zal nu eerst even bij jouw linkjes kijken.
  Maar weer bedankt!!!!..:)

 11. Top! Welkom in de sport zou ik zeggen dan! Succes met alles. Mocht je vragen hebben! Je weet ons te vinden 🙂

 12. richard says:

  Hoi Jan.
  Ben dus druk bezig met zoeken nu!
  Mijn oog is gevallen op een heavy machine.
  Mijn vraag is nl dit, als er bij product info dit staat (Muzzle velocity: 440 fps)
  heb ik dan een probleem wanneer de wapens getest worden voor een game?
  Of valt dit nog mee?.hoop dat je me verder kunt helpen!.
  maar weer bedankt!
  (pas bijna binnen)…:)
  mvg richard.

 13. Hi Richard,

  Ja dat is zeker een probleem. Je mag namelijk maximaal 350/360 fps hebben. Meestal kunnen de shops er een veer inzettem die dat haalt. Of je kunt het zelf doen. Heb ik inmiddels ook bij 2 replicas gedaan. De eerste keer een dag mee bezig geweest. De tweede keer twee en half uur of zo.

  Wat voor apparaat heb je op het oog als je het hebt over een heavy machine

 14. rakse1 says:

  Hey Jan,
  Dit gaat hem absoluut worden!..:)
  Misschien aanpassen mogelijk maar dit word mijn rol!.
  http://www.taiwangun.com/en/pj249-pj46

  • Hi Richard!
   Tof! Lijkt mij zelf ook nog steeds heel vet om zon ding te delen met iemand. In me eentje zon ding hebben lijkt me best zwaar! Maar soms wel verrekte handig om te hebben!

 15. rakse1 says:

  nog 3 dagen te gaan voor mn pasjuh!!!!,,,:):)…
  Geduld is een schone zaak maar pfff kan niet meer wachten.

 16. Kijk! Mooi geregeld! Spannend!!!

 17. richard says:

  PAS BINNEN!..:)….
  Nog ff een weekje wachten voor loon en dan kan het bestellen beginnen:).
  Iemand nog tips hints links???….
  Alles welkom alvast bedankt all!!!

 18. richard says:

  Hey Guys!,
  Dacht laat ff weten wat het geworden is—–Heckler&Koch G36 CV AEG Blow Back.
  CANT WAIT!!!..:)

  Cyou!
  gr richard.

 19. richard says:

  Hoi Jan,
  Hij is binnen.
  Wat een machine zeg!
  .ik had gelukkig nog een red dot en een bipod liggen.
  Deze passen perfect!
  Hoe accuraat kan dit schieten,allemachtig.
  Zeer tevreden dus.
  Heb hem wel uit nederland besteld bij van Hess.
  Daar gaan ze me wel weer zien…:)(tip dus)
  Groet richard

 20. hahah goed om te horen! Ben heel benieuwd. Hopelijk zien we je snel een keer op een skirm 🙂 Ik zit er ook aan te denken om een keer bij airsoft shops langs te gaan voor een video of iets in die richting. Dus dan moet ik wel bij Van Hess langs haha!

 21. richard says:

  Hoi Jan,
  Lijkt me idd leuk om een keer mee te gaan.
  Zal eens rondkijken voor kleding.

 22. richard says:

  Lol ben ik weer.
  Iemand van jullie toevallig nog een goed adres om een complete gear te scoren?
  Bedoel dan jas broek en vest(magazijn)
  Verder zoek ik me kapot voor goedkope g36 magazijnen.Passen alle merken of ben je verplicht hetzelfde merk als je machine te kopen?
  Laatste vraag,hoelang doet een batterij er normaal gesproken over wanneer jullie skirmen?…bedoel dus hoeveel neem je mee?.
  Alweer bedankt alvast!!!!

  Gr Richard.

 23. gehehe nou! Ga toch eens weg 😉

  Jas, broek heb ik in een lokale leger dump gehaald. Vest komt van Begadi.com. Magazijnen had ik bij mijn apparaat mee besteld. Ik ben bang dat mijn spul dus van verschillende adressen komt.

  Maar je kunt eens kijken bij http://www.airsoftwarehouse.nl, http://www.gunfire.pl, http://www.begadi.com

  Het hangt een beetje af van het merk wat je hebt. Dboys is vrij specifiek terwijl Jin-Gong bijvoorbeeld wat vrijer is wat magazijn merken betreft. Er zijn op internet vrij veel lijsten te vinden van magazijnen die op bepaalde merken passen.

  Ik ving toevallig dit weekend op dat als je batterij 1500 mAh is. Je kunt verwachten ongeveer 1500 schoten te kunnen lossen. Hele grove vuistregel is dat. Ik heb tot nu toe met mijn nieuwe accu’s (8.4 V, 1500 mAh) een hele dag kunnen spelen zonder problemen. Ik heb 3 accu’s verdeeld over 2 apparaten en dus nog nooit hoeven wisselen tijdens een skirm.

  Ideale situatie is natuurlijk 2 accu’s per apparaat. Dingen gaan wel eens kapot namelijk 😉

  • richard says:

   Hey Jan,
   Thanks voor je snelle reaktie!.
   Ik zal overal eens rondkijken dan.
   Heb vandaag een g36 mag besteld voor weinig.
   Ik denk dat het wel goed zit met de maat.
   Ga ik toch voor de zekerheid een xtra batterij bestellen.
   Van mij is 1400mAh nl.
   Tot gauw….lol

 24. richard says:

  Hoi,
  Even flink de P dr in .
  Na ontvangst blijkt dat ik de G36 C heb gekregen ipv de G36 CV.
  Das een verschil van 120,- euro.
  En dan de klapper—-na 3 keer 5 minuten testen doet de blowback niks meer en krijg ik een ratelend geluid.
  Morgen maar eens flink telefoneren,en ben bang dat ik 120 km moet reizen.BAH BAH BAh.

 25. NEE JOH! Waar heb je hem vandaan?? Dat is inderdaad wel echt heel erg slordig… Balen man 😮

 26. richard says:

  Hoi Jan,
  Ik heb hem online besteld bij hes van zweeden uit Arnhem.
  Zie net op youtube dat mijn gearbox waarschijnlijk al kapot is.
  Nu hoop ik dus dat de garantie zijn werk doet en dat deze winkel me een beetje kan helpen.Inderdaad vet balen.
  Alleen al dat ik de verkeerde heb sucks dik.
  Hoop dat er een oplossing komt.
  mvg richard.

 27. Hi!

  Oh! Dat had ik niet gedacht bij zon shop als Hess van Zweden. Ja maar dat moet wel goed komen gok ik. Helemaal bij zon shop.

 28. richard says:

  Vandaag contact gehad met de shop!.Replica retour en de goeie die ik besteld had naar mij terug!.Super service van hun kant!Zo kan het dus ook!.

 29. Nouja! Ze hadden niet echt een keuze als ze jou de verkeerde replica sturen! Maar in ieder geval goed dat het geregeld gaat worden Richard!

 30. richard says:

  Klopt Jan.
  Maar het is geregeld.ik ga nu opzoek naar een red dot dark earth.
  Kan ik mijn red dot en bipod verkopen..:)

 31. Ja precies en dat is in ieder geval goed.

  Wat voor reddot en bipod heb je? Wie weet heb ik wel interesse. Staan laag op de prioriteiten lijst dus het hangt er van af wat je vraagt 🙂 Niet dat je een lage prijs moet hebben, maar dan weet je dat ^_^

 32. Warden says:

  Hi, ik zou graag een AEG m4 willen, wat is een goede prijs voor eentje waar je iets aan hebt? Want ik zie veel verschil van prijs op site’s, alvast bedankt gr warden

  • Hi Warden
   Ik heb zelf een Dboys M4 die (afkloppen!) nog geen problemen heeft veroorzaakt. http://www.gunfire.pl en taiwangun.com verkopen dat merk. Het blijft wel een beetje geluk hebben met de goedkopere merken zoals Dboys. De ene keer speel je er jaren mee zonder problemen, zoals bij mijn M4. In het andere geval zoals met mijn M16 kunnen er al snel kleine of grote problemen optreden.

 33. Warden says:

  Hoi jan,

  Eigenlijk heet ik warden alleen mijn andere email is “kapot” dus gebruik ik deze :P, maar ik heb ongeveer een budget van ongv 100/150 euro, wat is dan een goed merk?,
  Avast thx Gr Warden

 34. Warden says:

  Hoi,
  Ik denk dat ik m al heb gevonden :),
  Het is een dboys BI-3281 van gunfire.pl.
  Thx voor de site!

  Gr Warden

 35. richard says:

  Goedenavond!.
  Vandaag dan toch binnen gekomen.
  H&K g36 cv in dark earth color.
  Super blij natuurlijk maar dat werd na het uitpakken alweer te niet gedaan.
  Deze keer zat de batterij er niet bij!.
  Morgen maar weer eens bellen met Hes van ZWeeden.
  Word vervolgt.

 36. aaaah nee joh! Wat een gedoe… 😮 Had wel beter verwacht van een echte winkel.

  • richard says:

   Vandaag gebeld.Medewerker wist gelijk wat er ontbrak en stuurt het missende stuk op.
   Heb wel gevraagd of ik voor het ongemak nog iets kon verwachten.Kwam goed vertelde hij mij.
   Ben benieuwd.Word vervolgt.

 37. Mooi zo! Ben benieuwd!

 38. richard says:

  Vandaag dan toch eindelijk mn accu ontvangen.
  Deze zat best wel in een redelijk grote doos.
  Vol verwachting uitgepakt en zie daar……alleen de accu.
  Beslist niet verwacht.
  Ga dan toch maar eens over de grens kijken.Shame.
  Groet richard.

 39. hahaha! Ik kan me je gevoel zo voorstellen! Met hun: “komt goed 😉 ” reactie. Zon grote doos krijgen en dan: AAAHW!!!…

  Sucks man!

  • richard says:

   Hoi Jan.
   Klopt ik heb me ingeschreven!(heb pas en airsoft machine)
   Kan nu niet via je mail reageren dus daarom maar ff op deze manier.
   Hoop alleen wel dat ik met iemand uit mijn buurt me kan rijden.
   Ik hoor nog van je.
   Mvg Richard.

  • rakse1 says:

   Hey Jan.
   Ik zou graag een keer mee gaan als aspirant dan.
   Ik hoor graag van je.
   Mvg Richard.

  • richard says:

   Heb mn G36cv nu 2 weken en amper gebruikt.
   Vandaag weer gebruikt en geloof het of niet maar ook deze is al weer kapot.
   Heb er nu echt dik de balen in en vraag me af of meer mensen hier last van hebben.Krijg het gevoel dat dat hele blowback gebeuren niet deugt ofzo.
   Nu maandag maar weer eens bellen met van Zweeden en kijken of er garantie op dit apparaat zit.
   To be Continued………..bah

   • mijn maat heeft hetzelfde probleem, welk type accu gebruik je? Je kan beter een Ares G36 Generatie 2 nemen, zijn hetzelfde alleen zonder de ellende. Er zit een probleem in de gearbox. Kan goed zijn dat bij gebruik van een te zware accu de tanden van de piston gestript zijn. Ik heb zelf een G36 en een G36C van Ares, beide Gen. II met een 7.4v LiPo 1600mah 25-50c en het loopt allemaal als een zonnetje. Getuige de skirm van zondag…
    Terwijl mijn maat er een 9.6v in draait en een bonk ellende heeft. (heb zelf ook een gear gestript met een 11.1v) bij nadere inspectie blijkt dat de tanden op de piston naar de haaien zijn en dat de Tappetplate ellende gaf. Dus bij een Ares/Umarex niet hoger dan 8.4v NiMh of 7.4v LiPo gaan en (dan schiet deze nog 19BB/sec, net zo snel als de realsteel), om zo te veel kracht door de motor te voorkomen. Dit komt bij pro-gebruikers vandaan uit zowel VS als Azië.

 40. richard says:

  Ik ga nu dus ff druk opzoek naar airsofters uit mijn buurt.
  Bijna mn gear voor elkaar en dan gaan!!!

 41. Jeeeetje….. Wat irritant! Welk merk heb je? Volgens mij wel iets beters dan dboys toch?

  Volgens mij moet er wel garantie op zitten idd. En bij goedkopere merken is dat blow back idd iets wat de meeste er uit slopen. Omdat dat alleen maar “stress” op je apparaat zet wat niet perse nodig is voor goed functioneren.

  • richard says:

   Hey Jan.
   Jah super irritant.Het is een H&K van Umarex dus dat moet wel goed zitten.
   Gewoon vreemd dat ik bij de 2e precies het zelfde probleem heb.
   Ik hoop dat Hes van Zweeden me een beetje uit de brand kan helpen.
   Heb weinig vertrouwen nu dat het niet weer gebeurt.
   Hoort nog!

   • Nee idd! Dat is nou niet echt een crap merk geloof ik. Ik hoop dat ie je een beetje tegemoet komt! Succes ermee!

    • richard says:

     Hoi Jan,
     Het ziet er goed uit!.
     Hes van zweden doet niet moeilijk en ik kan zelfs een andere machine uitzoeken.
     Toch heel raar dat ik 2 keer dezelfde storing heb gehad.
     Verkoper vond het ook raar en misschien heb ik hem niet gebruikt of het waren maandag morgen produkties.
     Ik heb ze vandaag gemaild wat de opties waren voor mijn vervanging dus wacht met spanning af.
     Ik zag een paar vette filmpjes van jullie voor bijkomen op youtube!.
     Zag er gelikt uit!.
     Ik hoop echt zeer gauw te joinen!.
     Cyou.

     • Mooi zo Richard! Goed om te horen. Ja idd, net “geluk” zeg maar waarschijnlijk 😉 Weet je al voor welke je gaat?

      Thanks! We doen ons best haha! Ja lijkt me leuk om je eindelijk een keer te meeten op een skirm!

 42. richard says:

  G&G GR16 CQW Rush Blow Back AEG
  2e pagina van zwden.
  Kun je ff vergelijken voor mij?
  Thanks.

 43. justin says:

  hoi
  wat kun je als beginner beter nemen? een sniper of een AEG?

  Groetjes justin

 44. Hey Jan,
  Vakantie zit er op en ik heb vandaag mn G&G GR16 CQW Rush Blow Back AEG binnen gekregen.
  Ziet er tot zover goed uit!.
  Heb inmiddels ook al wat gear binnen gekregen dus gaat de goede kant op.
  Vraag als je je airsoft binnen krijgt moet je dan eerst je hop up aanpassen of is het gelijk gaan?
  Zodra ik compleet ben kan ik met jullie mee mits er plek is natuurlijk!.
  Gr Richard.

  • Hi Richard,

   Cool! Toffe keuze. Afgelopen weekend met een scar blowback geschoten en dat is toch wel vet!

   Ik weet niet hoe je hop-up standaard staat. Maar het kan nooit kwaad om daar even naar te kijken op je eerste skirm. En als je eenmaal je set klaar hebt kun je mee wanneer je wilt. Alleen voor introducés hoeft er plaats te zijn 🙂 Jij neemt gewoon je eigen set mee waarmee je kan spelen.

   • Hey Jan.
    Jah lijkt me super!
    Vandaag mijn korps mariniers set binnen gekregen.
    Nu alleen nog een paar mags en een tact vest en head gear!
    Hoop dat ik dan met de jongens uit het noorden mee kan rijden maar dat zoek ik nog wel uit!.
    Tot gauw!.

 45. Lol eindelijk ook mijn profiel foto geupped…:)

 46. Hallo,

  Ik word binnenkort lid van de airsoft vereniging (moet nog even betalen zo) . Maar zijn er ook clubs /verenigingen die tegen andere verengingen het spel spelen? Of ben je gewoon afhankelijk dat je zelf naar een club gaat en daar een random spel meedoet?

  Dennis Lelystad

  • Hi Dennis,

   Het is op dit moment nog niet op grote schaal zo dat teams tegen elkaar spelen. Ik weet wel dat sommige teams savonds oefenen door tegen elkaar te spelen. Maar openbare skirms is gewoon tegen random vijanden.

 47. Ik heb trouwens alles bij gunfire gekocht.
  Next week ga ik voor mijn side arm.
  Wat een shop is dat zeg.
  Krijg bijna vakantie plannen….:)

  • Ooooh! Die highcaps zijn echt meer dan genoeg! Ik speel ook met 2/3 highcaps.

   Ja Gunfire is best ok! Maar ze maken wel vaak fouten hebben wij gemerkt 🙁

 48. nou dan hoop ik dat ik deze keer eens geluk heb!.
  Mijn nieuwe machine loopt perfect.(klop het gelijk af).
  Heerlijk type,kan nie wachten om te gaan. bah

 49. Ja precies! ^_^ En anders hebben we de customer service. Is wat gezeik, maar ze proberen het dan meestal wel op te lossen hoor!

  Weet je al wanneer je mee gaat?

  • zag er 1 in september klopt dat?
   Moet ik alleen de heren staphorst en steenwijk vragen of ik met ze mee kan reizen!
   Hoop het!
   Trouwens weet je ongeveer de gemiddelde levertijd van onze poolse broeders??

   • Klopt! 1 september bij Bunker Hill in Daarle. Een aanrader. Staan er met een flinke groep als iedereen het red met meerijden en dat soort dingen 🙂

    Bij mij ging het snel! Een klein weekje.

 50. Ben jij er beide dagen?
  Ik hoop echt dat ik met marcel en jeroen meekan jan!.
  Hopelijk tot 1 september dan.

 51. Nee, ben er alleen de zondag. Ja zou cool zijn!

  Tot de 1e waarschijnlijk!

 52. Hoi AcN,ers
  Eindelijk mn gear compleet!.
  Wacht nu nog op mn mp5 als side arm!.
  Kan niet wachten maar deze ligt rustig op vervoer te wachten …lol
  Nu nog afwachten op de perfecte skirm datum and off we go!.
  Hoop jullie snel te zien!!

  Groetjes Richard.

 53. Kijk aan! Lekker man 😀 Hopelijk tot snel!

 54. Rashid says:

  Hoe heb je dat in hemels naam gedaan in het pools??

 55. Sjoerd says:

  Hallo

  Ik ga binnenkort ook beginnen met airsoft,
  Het is nu alleen nog even wachten tot mijn NABV binnen komt,

  Moet nu alleen nog een leuk apparaat kopen,
  Ik zit toe zoeken naar een scar-h of een scar-L
  Rond de 300 tot 400 Euro,

  Maar ik vind het een beetje lastige keuze want je hebt dus van Veel merken die deze scar-L of H of ssr verkopen,

  Zoals VFC en G&G enzovoort,
  Ik heb veel rond gekeken op Google (forums/youtube)
  En lees ik dus dat G&G de beste scar s maken
  Maar de ene zegt dat de VfC betere maken,

  Wie heeft ervaring met een scar ? En voor welk merk zou ik moeten kiezen ?
  Gaat mij erom dat hij van binnen goede kwaliteit is,
  En buitenkant het liefst full metal,

  Wie kan mij hierbij helpen ?

  Alvast bedankt
  Groeten Sjoerd

  • Hi Sjoerd,

   Binnen ACN zijn verschillende mensen met G&G ervaringen en die raden ze aan aan nieuwe spelers. Wanneer je lang genoeg op internet googled krijg je altijd verschillende meningen. Ook bij VFC zijn er mensen die daar een slechte ervaring mee hebben gehad. Beide zijn overigens goede merken voor zover ik weet. Ik heb er dan net weer geen ervaring mee 😉

   Maar, to sum up, wat ik lees op onze fora, G&G is prima te doen!

 56. Is het niet zo dat Tokyo Marui het merk is dat AEG’s bedacht heeft

 57. Jaimy Leemburg says:

  Hallo ik wil beginnen met airsoften en nu wil ik een replica aanschaffen (nog even wachten op mijn nabv pas)
  Na een beetje onderzoek kom ik erachter dat je replica max 350 fps mag gaan en de site waar ik mijn replica wil kopen kan maximaal 360 fps :O
  hoe kan je de fps omlaag brengen bij een replica.

  Ik hoop dat jullie een antwoord hebben!

  • Hi Jaimy,

   360 FPS is de limiet, dus als je replica 360 schiet is dit prima. Het is wel gevaarlijk omdat de meetapparatuur nog wel eens kan afwijken. Het verminderen van de FPS kan via een andere veer in je replica. Je zou het ook bij het aankopen aan kunnen geven dat je een downgrade wilt. Sommige shops (zoals Gunfire) doen dit dan gelijk zodat je replica skirm klaar aankomt.

 58. Jaimy Leemburg says:

  Bedankt voor je antwoord!

 59. Mart Ouwens says:

  Een aantal Chineese merken Dboys en Tokyo Marui?
  Dat zijn 2 werelden van verschil ten eerste Ja Dboys dat is Chinees en redelijk en ten tweede Tokyo Marui is Japans en top of de bill
  Ik zou dit topic maar ff aan passen

 60. Hallo allemaal!

  Ik ben zeer geinteresseerd in airsoft en heb bijna alles al geregeld (op de pas ontvangen na) Ik zou graag een AEG SCAR L/H willen kopen maar ik kan die of nergens vinden of ze zijn uitverkocht… Weet iemand waar ik er een kan vinden? Ook vraag ik me af wat voor gear er nog meer bij komt kijken (op bril, outfit, (hand)schoenen na)

  Ik hoop graag wat te horen! 🙂

Laat je horen!

*