Introducé dag 16 juli, de beelden

Op 16 juli hebben we een introducé dag gehouden bij Dark Forest in Ulicoten samen met Critical Hit. Ik vond het ontzettend cool om te zien hoeveel mensen er op kwamen. Wat alleen maar goed was, want wij hadden natuurlijk een hele toffe dag klaar staan voor iedereen die airsoft een keer wilde proberen.

Introduccé dag 16 juli

Op deze dag hadden we twee teams gemaakt, die aangestuurd werden door een commander. Deze commanders hadden een grote A3 kaart met daarop blokjes om posities te markeren en bij te houden. Om ervoor te zorgen dat de commander ook iets had om mee te werken, waren er squads gemaakt. Iedere squad werd geleid door een ACN lid om ervoor te zorgen dat de introducés begeleiding en sturing kregen op het veld. Zo zorgen we ervoor dat je niet de halve dag achter een boom blijft zitten. 😉

In de ochtend kreeg mijn squad de opdracht een serie forten te veroveren. Het eerste fort was natuurlijk geen probleem, maar het tweede en laatste fort was een uitdaging.

introducé dag

De base lag erg dichtbij onze objective!

En dat hebben we gemerkt! We hebben de hele ochtend geprobeerd om Base 1 van bovenstaande afbeelding te veroveren maar zijn hierin niet geslaagd. Ondanks dat onze squad niet bang was om naar voren te pushen.

Van squad-leader naar commander!

In de middag heb ik onze zieke commander afgelost (kudo’s voor Luc dat hij het nog zo lang heeft volgehouden!). Ik ben wel vaker commander geweest maar nog nooit op deze manier. Zoals ik eerder zei was er echt een hoofdkwartier ingericht met een grote kaart en markeer materiaal.

In de middag kregen we als opdracht een brancard naar een piloot te brengen die we moesten terug halen. Het prachtige plan dat ik had bedacht mislukte omdat de brancard squad een andere route nam dan ik had gedacht. Gelukkig konden we dit nog recht trekken en hebben we deze missie kunnen volbrengen.

Teamleden updaten via de kaart!

Teamleden updaten via de kaart!

Het leuke was dat je zag dat veel mensen tijdens het respawnen even kwamen kijken hoe het ervoor stond. Voor mij als commander waren dit ook de momenten om een update te vragen.  Het was in ieder geval een heel andere vorm van airsoften, boven een kaart hangen en met blokjes schuiven.

Naar mijn idee heeft iedereen het erg naar zijn of haar zin gehad, ondanks de warmte van de dag! Alle ACN leden kijken in ieder geval tevreden terug op de mooie gameplay, fairplay en gezelligheid!

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Laat je horen!

*