Introducé dag april 2015 – De beelden!

Op 25 april hebben we weer een introducé dag gehouden bij Balls and Arrows in Lelystad. Met het hele nieuwe veld tot onze beschikking en het groot aantal huurkits, zou het onze grootste introducé dag ooit worden! We verwachtten rond de 100 man! (intro’s, mensen met eigen gear en ACN leden).

Introducé dag 25 april

Uiteindelijk kwamen er door de weersvoorspelling wat minder mensen opdagen dan we hadden ingeroosterd. Maar het was alsnog onze grootste groep ooit met 70/75 man op het veld! Natuurlijk begonnen we eerst weer met de briefing, teamindeling en missie uitleg. We hadden voor vandaag een setje missies bedacht die op elkaar inhaakten zoals de vorige keer.

Als eerste missie moest blauw (die uiterst links begon) het fort veroveren terwijl rood (die rechts begon) een paar spawns in het blauwe gebied moest overnemen. Ik speelde aan de blauwe kant en we hadden daar bedacht om als “blob” de trechter in te rennen en ze te overrompelen. Een grote charge bij het fluitsignaal was het resultaat van deze moeilijk haalbare (;)) tactische plannen.

CONTACT FRONT

We kwamen de roden op ongeveer de helft van de trechter tegen (rond de kerk) waardoor onze push stopte. Toen we dingen als “CONTACT FRONT 12 UUR!” hoorden, wisten we dat de rode squad-leaders de boel iets strakker opgezet hadden. Dat dit goed werkte, merkten we toen we steeds een stukje minder ver hoefde te lopen vanuit onze spawn. Ik vond het erg tof om te zien dat dit kon met een groep spelers die er voor het eerst was.

Introducé dag

Het eerste contact met rood na onze goed gecoördineerde push.

Met blauw bleven we proberen stand te houden terwijl kleine groepjes via een flank probeerden door te breken. Ondertussen waren we ook bezig ons team iets strakker te laten spelen. Dit lukte af en toe een stukje maar we pakten niet genoeg door om hier goed gebruik van te maken. Uiteindelijk verloren we de spawns die we moesten verdedigen en won rood de eerste missie.

De rest van de dag

Bij de volgende missie mochten wij als wraak actie het terrein verontreiniging met onze Radio-actieve Goo bottles. De doelen die aan onze kant lagen waren snel bereikt, maar een doorbraak richting rood zat er niet in. We mochten van de marshall’s zelfs een special forces team achter de linie laten droppen die even de corridor schoonveegde, maar ook hier pakte blauw niet snel genoeg door om er gebruik van te maken.

Aan de inzet lag het niet! Ik zag enthousiaste gezichten en hoorde weinig tot geen gezeur over hits die niet genomen werden. Het was echt mooi om te zien dat er hier en daar groepjes werden gevormd door introducés en er ad-hoc werd afgesproken hoe een push opgezet moest worden.

Pak die forten!

 

introducé dag

Het blauwe team staat klaar om een eerste grote aanval op het fort te doen.

Toen blauw in de derde missie, forten in serie moest veroveren ging het na het eerste fort lekker. Een paar georganiseerde aanvallen op het tweede fort lieten zien dat er ook bij blauw op team niveau samengewerkt kon worden! Het derde fort hadden we ook nog bijna in handen toen er afgefloten werd.

Rood kon toen weer een tegenaanval doen in de laatste missie en probeerde onze forten te veroveren toen we na een kwartier over gingen in een ZOMBIE game!

Dankzij ons eigen radioactieve materiaal uit de tweede missie, werd iedereen die gehit werd een zombie. Ik kreeg nog een aanbod van een paar roden om een alliantie te vormen, maar dit mislukte door wat overijverige blauwe introducés ;). Hierdoor waren er ineens twee zombies dicht op onze linie waardoor ik samen met Gert-Jan het ergste probeerde uit te zitten in een uithoek van het veld.

Nadat we van deze stoere mannen tactiek gebruik hadden gemaakt probeerden we de kerk te bereiken om ons daar weer te gaan verstoppen. Op 9 meter van de kerk werden we gehit en kreeg ik ineens zin in hersenen! Samen met de andere strompelende teamgenoten gingen we op weg naar de laatste outpost van de levenden op het nieuwe veld.

Nieuwe NABV leden

Ondanks de lichte regen die bijna de hele dag heeft aangehouden heeft iedereen het volgens mij prima naar zijn zin gehad. Op ons forum lazen we in ieder geval enthousiaste reacties van mensen die gelijk een pas gingen bestellen. We hopen dat iedereen er zo over denkt en dat er flink wat mensen NABV lid zijn geworden om deze mooie sport te gaan uitoefenen!

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

  1. Martin Wolffgramm says:

    Te gek dit filmmateriaal Jan ! Bedankt.

Laat je horen!

*