Met mijn vriendin de bosjes in – airsoft familiedag

Airsofters hebben de nare gewoonte, vaak over airsoft te praten. Familie en vrienden krijgen vaak verhalen te horen over nieuwe gear, welke rode plek voor welke hit staat en hoeveel toffe skirms er aan zitten te komen. Om onze familie en vrienden een keer te laten zien waarom we zo vol van deze sport zijn, hebben we een familiedag georganiseerd. Mijn vriendin en haar familie gingen mee!

Airsoft familiedag

De familiedag stond in het teken van familie en vrienden die voor het eerst mee gingen airsoften. We hadden een paar simpele missies bedacht en aan de fanatiekere ACN leden gevraagd rustig te spelen. Zo konden we de achterban rustig laten ervaren wat airsoft was.

We begonnen met Capture the flag op het nieuwe veld van Balls and Arrows. We hoopten met team blauw een mooie openingszet te doen die direct gecountered werd door team rood. Halverwege het veld was het eerste contact wat team blauw niet vast wist te houden. Het resultaat was dat team rood al snel bij onze basis in de buurt kwam.

Jammer genoeg kon team blauw niet heel veel meer doen dan ze vertragen. Uiteindelijk stonden ze bij onze vlag, die dankzij Maarten’s verstop kunsten, niet gevonden werd. Anders hadden we zeker een punt moeten inleveren in de ochtend.

In de middag was het tijd om Goo Bottles te vinden op het oude veld. Een paar ACN leden van beide teams hadden Goo bottles verstopt die de rest moest gaan zoeken. Ook hier had team blauw niet heel veel geluk en we hadden er uiteindelijk één of twee in de basis liggen. Ook het stelen bij de tegenstander was geen optie omdat onze pushes nooit tot aan de basis van de tegenstander kwamen.

Maar wat vond de familie?

Want daar ging het tenslotte om. Alle familie en vrienden die mee waren vonden het erg leuk om een keer te proberen. Mijn vriendin was al een keer eerder mee geweest, dus die kende het spelletje al. Maar haar moeder vond het, misschien onverwachts, ook heel erg leuk! Het is natuurlijk niet zo dat hele families nu aan de airsoft gaan, maar iedereen vond het leuk een keer te zien waar hun wederhelft, zoon, broer, vriend of neef nou zo veel weekenden mee bezig zijn!

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Laat je horen!

*