Operation New Dawn: Aanval op bunker S3

De ochtend bij Operation New Dawn (een skirm van 3Division) ging lekker! We waren met een klein peloton van ACN en hadden het grootste gedeelte van de bunkers in handen. Halverwege de ochtend lukte het de SFRT om onze spawn bunker (S6), samen met een paar andere bunkers, van ons af te pakken. Maar we waren nu weer bezig met de verovering van de S bunkers. Bunker S3, was echter nog in handen van de SFRT en dat kon niet zo blijven.

Aanval op bunker S3

De communicatie binnen ons team was die ochtend erg goed. Hierdoor hadden we een mooie verzameling Cobra’s op S4. Het plan was dat ik met mijn squad via Hochi Minh, bunker S3 zou flanken. Op het moment dat wij de aanval in zouden zetten zou ACN 3 samen met wat andere teamgenoten vuursteun geven. Dit zou de SFRT genoeg moeten afleiden zodat wij dichterbij konden komen.

Al snel nadat ik de aanval had ingezet zagen we één of twee SFRT’s op de bunker zitten. Door het uitbrengen van dekkingsvuur kon onze squad toch dichterbij komen. Op hetzelfde moment was ACN 3 bezig met een aanval op S3 vanaf bunker S4. Op die manier hebben we redelijk makkelijk de bunker kunnen veroveren. Volgens mij zaten er ook maar een handvol SFRT’s wat natuurlijk ook wel scheelt ;).

De raketten

Met het veroveren van S3 kwam onze objective van die ochtend ineens in beeld. Bunker S3 had namelijk een lanceerinrichting voor een raket. Deze raket moesten we tot ontploffing brengen, het liefst binnen 2 minuten van het ontsteken van de raket bij S7.

De SFRT zat één bunker verder, op bunker S2, en hun hoofdbasis lag om de hoek. Het was dus zaak de SFRT af te houden en ondertussen de raketten te ontsteken. Terwijl wij op S3 bezig waren de verdediging te organiseren, was onze bevelhebber via de radio bezig met een plan voor de raketten. S7 was in onze handen, nu was het dus wachten op een rustig moment om S3 te ontsteken.

Ik ging met de squadleader van ACN 2 mee, om te helpen bij S7. De squadleader van ACN 3, nam de verdediging en mijn squad over. We kwamen zonder problemen aan bij bunker S7, nu was het wachten op de jongens bij S3. Dit was nog wel even spannend, met de SFRT om de hoek. Maar plotseling zag ik dat er wat mensen overstaken en bezig waren met de raket. Omdat we bonus punten kregen als we beide raketten binnen 2 minuten tot ontploffing brachten moesten de heren bij S7 nu ook aan de gang. Gelukkig waren we ruim op tijd en hebben we op die manier wat mooie bonuspunten gekregen.

Een awesome dag

Als ik terug kijk op Operation New Dawn kan ik alleen maar concluderen dat het een vette skirm was. In de ochtend veroverden Black Cobra (en met name ons peloton, omdat wij die sector toegewezen kregen) de ene na de andere bunker. Zoals ik eerder zei werden we er ook een keer afgepushed door de SFRT wat weer een leuk moment opleverde. ‘S middags kregen we een andere sector toegewezen. De mortier en de bijbehorende spawn was ons doel terwijl we ondertussen nog een olievat moesten vinden. Toen wij op onze positie aankwamen bleek dat de SFRT vooral de S bunkers op het oog had omdat het bij ons stil was.

Op die manier konden we wel het olievat vinden en terugbrengen (Peter heeft dat onhandige ding terug gedragen :3 ) maar de benzine bij de Buggy krijgen was onmogelijk. De SFRT had de bunkers die in de buurt van de buggy lagen namelijk in handen. Via de radio hoorden we dat de rest van ons team hulp nodig had bij de bunkers. ACN 2 en 3 splitsen daarom af naar de bunkers terwijl een deel van mijn squad de mortier zou verdedigen. Dit hebben we 5 kwartier gedaan voordat er contact kwam.

Toen uiteindelijk dat contact kwam werden we binnen 1,5 minuut van de mortier afgeschoten! Ik zag door mijn ACOG Paul aankomen met zijn 40/50 meter bereik dus gaf alvast door aan de CO dat we de mortier site snel zouden verliezen 😉 Gelukkig was dit tegen het einde van de dag en had ondertussen ons team de S bunkers weer in handen. Het was natuurlijk wel sip, dat je 5 kwartier “niets te doen hebt” en als het er op aankomt binnen 1,5 minuut al weg bent 😛 Maar goed! Een lesje voor de volgende keer zullen we maar zeggen. We lagen ook met 4 mensen verspreid over een grote linie terwijl ons versterking nog onderweg was.

Ons peloton bestond voor de helft uit introducés voor wie het hun eerste skirm was. Wat vet om te zien was, was dat deze intro’s echt super goed meewerkten en hun best deden. De squads bleven redelijk goed bij elkaar (mensen raakten elkaar niet kwijt) en ze trokken mooi op met ons. Nogmaals mijn complimenten heren!

Operation New Dawn

Ons peloton voor Operation New Dawn.

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. RedDevil28 says:

  Was een top dag voor de cobra’s, hier had ik me radio afgestaan aan nigel (co). Omdat we toen een paar keer radio contact niet kregen. Heb deze actie dus van de andere kant meegemaakt. Nogmaals bart prima je squad geleid. En ook wat jan zei goed werk van de introducé s. Ja weet niet welke maar je krijgt nog bbs van mij;-)

 2. Next time Cobra’s, next time…

  Maar het was mijn eerste Skirm na drie jaar van niks ( kunnen ) doen en ik heb de smaak weer helemaal te pakken. Jammer dat jullie er ( weer ) met de winst vandoor gingen. Maar zoals ik al zei…next time…lol

  • Hi Linda,
   Dan was t volgens mij alsnog wel een toffe skirm om weer te beginnen na die jaren! Was jij ook niet 1 van de mensen die ons in de middag in anderhalve minuut van de mortier site af knalde?

Laat je horen!

*