Preview: Specna Arms SA-A01 carbine

Dankzij Gunfire had ik gelijk een mooi onderwerp voor mijn eerste airsoft unboxing video ooit! Vandaag heb ik namelijk de Specna Arms SA-A01 Carbine binnen gekregen. Een metalen airsoft apparaat gebaseerd op de M4, met flink wat ris zodat je er heel wat accessoires op kwijt kunt.

De Specna Arms SA-A01 carbine

Specna Arms is een Pools airsoft merk wat qua prijsklasse in de budget range zit. Of de apparaten zich ook als een budget merk gedragen moet ik nog ondervinden. Ik mag van Gunfire dit apparaat reviewen wat natuurlijk super vet is! Uiteraard zal ik deze carbine aan een eerlijke review onderwerpen.

Zo viel al gelijk op dat het magazijn wat er standaard bij zit, erg veel speling heeft! Ik ben benieuwd wat dit doet met de feed van BB’s. Voor het realisme zal het niet erg cool zijn. Wat wel erg tof was, is de werkende bolt-catch. Het is natuurlijk gewoon erg cool want qua functie doet het weinig. Behalve de butt-stock voelt het apparaat echt heel erg solide aan (zolang er geen magazijn in zit 😉 ).

Er zit een metalen gearbox in samen met een quick spring release systeem. Zo kun je makkelijk van veer veranderen. Als er een locatie is waar je harder mag schieten als 360 FPS kun je dus simpel je veer vervangen en harder knallen met je apparaat! Opvallend was dat er een 9.6V batterij bij zat in plaats van een 8.4V. Hoe hoger het voltage, hoe meer stress er op je gearbox komt te staan. Vandaar dat de meeste budgetmerken voor een 8.4V kiezen. Het vergroot de levensduur van het apparaat. Als Specna Arms voor een 9.6V kiest zou het kunnen betekenen dat dit apparaat een 9.6V aan kan!

We gaan het meemaken zodra we met dit beestje gaan skirmen. Aanstaand weekend neem ik hem mee naar Veluwe Airsoft voor een eerste test-run. Als het goed is is hij gedowngrade en kan ik hem mooi inwijden. Ik ben benieuwd!

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Goede unboxing review ziet er degelijk uit op het rammelen van het magazijn na dan, ben erg beniewd hoe accuraat die schiet, het mindere vind ik de kleur van de loop achter de ris, die zou ik dan zelf zwart spuiten maar dat is persoonlijk er zullen best wel mensen zijn die dat zilver/grijs mooi vinden.

  Wat is eigenlijk het gewicht en de prijsklasse?

  • Ja dat vind ik dus ook zo jammer! Als ie gewoon zwart was, was het mooier geweest. En dat magazijn vond ik heel apart! Ik ga eens navragen of het misschien slechte productie magazijn is of zo.

   Gewicht moet ik even nagaan, maar de prijs is 175 euro (155 nu het korting periode is).

 2. Jarlamde5e says:

  Nice, leuk filmpje hoor! Ik heb dus bijna dezelfde ( alleen wobbelt er bij mij helemaal niks 😛 en loopt ie op lipos) Maar probeer even de single shot functie, als dat goed werkt is de korte loop igg niet alleen voor de sier ( goede singleshot + korte loop = CQB friendly 😀 )

  • Aaah cool! Had ik nog niet bedacht dat je dezelfde had! Ja hij is net weer een paar cm korter dan mijn gewone M4. Dus dit moet wel lekker CQB’en zijn ja!

 3. Is deze gewoon naar nederland te versturen, want om nou helemaal een ritje naar polen te maken?

  Groet Tim

 4. Hoe accuraat zijn deze dingen eigenlijk?

  • Ik heb er op 14 september best een leuke afstand mee kunnen halen. Accuraatheid is een beetje zoals altijd bij dit soort merken en budgetranges. Ze schieten redelijk constant op doel. Maar zo nu en dan wijkt er een bb net wat meer af als bij een Tokyo Mauri bijvoorbeeld.

Trackbacks

 1. […] post Preview: Specna Arms SA-A01 carbine appeared first on Airsoft Club […]

Laat je horen!

*