Specna Arms SA-V04, SA-V05 en SA-B10 unboxing!

Een Gunfire pakket ter grote van de mount everest stond gister op mij te wachten toen ik uit mijn werk thuis kwam. Mijn vriendin had het monster pakket twee uur eerder aangenomen en bijna een hernia opgelopen van de onverwachte twaalf kilo die het pakket woog. In het pakket, drie nieuwe replica’s van Specna Arms!

Specna Arms SA-V04, SA-V05 en SA-B10 unboxing

Specna Arms SA-V04

Als eerste kwam ik de SA-V04 tegen. Een mooie compacte metalen replica. De standaard features zitten er allemaal op. Uitschuif stock, dust cover, bolt catch, je kent het wel. Nieuw is de keymod rail. Gunfire heeft me een paar weken geleden gemailed dat ze nu ook keymod rail hebben binnen de specna arms lijn. Een modern ogende rail die volgens mijn snelle google, ergonomischer moet zijn dan de ris rail die we allemaal wel kennen.

Specna Arms SA-V05

De tweede doos was de Specna Arms Sa-V05. Nog een mooie, compacte metalen replica. Van achter naar voren zien we als eerste de bekende onderdelen langskomen. Ook weer een uitschuif stock, fire selector, dust cover en boltcatch. De voorkant van dit model heeft echter weer een ris rail in plaats van een keymod rail. Wel een iets ander ontwerp rail dan bij de SA-A01, maar in grote lijnen hetzelfde. Helemaal voorop vinden we een amplifier in plaats van een flashhider.

Specna Arms SA-B10

Als laatste, en tevens de grootste van de drie, de SA-B10. Uiteraard ook weer metaal, en voorzien van de standaard features. De voorkant van deze replica is weer een verhaal apart. Bovenop loopt van achter naar voren een ris rail. Maar links en rechts is er een afgewerkte “hand guard” met helemaal vooraan een blokje ris rondom. Het lijkt er op dat er nog wat extra rail’s op te monteren zijn via de inbussen aan de “hand guard”. Ook grappig was de front sight, die verwerkt zat in de rail!

Specna Arms heeft zich wat mij betreft inmiddels goed bewezen. Veel organisaties gebruiken deze replica’s als huurkits, wat wel wat zegt! Ook mijn SA-A01 doet het nog steeds prima en ik verwacht van deze replica’s hetzelfde.

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Puur uit interesse. Heb je ze nu gekocht, gekregen of in bruikleen?

  Niet dat je je hoeft te verantwoorden hoor 🙂

  • Hi Micha,

   Ik mag er van deze drie, één houden. Het zijn review exemplaren. Wel heb ik met Gunfire afgesproken dat ik mijn mening mag hebben en geven, zonder dat deze via hun marketing afdeling hoeft te gaan 😉

 2. Hallo Jan,

  Ik ben wel benieuwd wat jij voor verschillen ervaart. ze zullen vast heel klein zijn..
  ik zelf ben van plan als er weer voorraad is de v05 te bestellen maar vind de v04 ook zeker niet onder doen kwa looks

 3. Hallo Jan,

  Ik ben een beginnende speler (één skirm en een potje Helshooter achter de rug) en heb besloten dat het tijd is voor mijn eerste airsoft apparaat. Mijn blik is – mede naar aanleiding van jouw uitstekende review – gevallen op de Specna Arms SA-V05.

  Wat ik mij nog even afvroeg is hoe het zit met de front sight assembly van de V05 (is deze verwijderbaar?). En als ik een red dot sight wil monteren, kijk je dan niet door de red dot sight constant tegen de front sight assembly aan?

  • Hi Joran! Leuk om te horen. Oei daar heb ik niet goed naar gekeken. Ik gok van niet als ik de foto’s op internet zie. Ik vind het zelf niet erg om via een reddot naar de frontsight te kijken. Het richt al een stuk makkelijker.

   Er zijn ook specna’s die wel een makkelijk te verwijderen frontsight hebben trouwens!

Laat je horen!

*