Ervaar Rainbow Six, train als SWAT – Airsoft bij Running The Target

Bij Running The Target in Den Haag, kun je gaan ervaren hoe het is om een SWAT operator te zijn. Deuren intrappen, hostages redden en gijzelnemers uitschakelen, its all part of the job!

Airsoft bij Running the Target

Achter Running The Target (RTT) staat een persoon met ervaring bij Luchtmobiel, BSB en Operator CRG. Vanuit die ervaring kan hij de meest uiteenlopende airsoft scenario’s voorschotelen en airsoft trainingen organiseren. Vanwege privacy redenen wilde hij liever niet bij naam genoemd worden.

Wat RTT wil gaan doen is wat ons betreft redelijk uniek binnen Nederland. Het dynamisch schieten en 360 graden schieten is misschien wat minder uniek, maar de scenario’s en aanpak daarvan is op dit moment nog wel uniek! Je krijgt dan een situatie voorgeschoteld van de instructeur, gaat naar een ops room om je uitrusting, team en plan door te nemen en gaat de ruimte in.

Bij ons zat er bijvoorbeeld 1 hostage in de ruimte. Na het plannen kwamen wij bijvoorbeeld de eerste keer gelijk onder vuur te liggen. Het team wat linksom zou gaan werd bijna in één keer uitgeschakeld en twee jongens uit ons assault team werden ook uitgeschakeld toen ze de kamers langs gingen.

De tweede run ging wat beter nadat we ons plan hadden bijgesteld en we kwamen uiteindelijk aan bij de gijzelnemer en zijn gijzelaar. De cornflakes die hij wilde konden wij niet leveren dus hebben we hem met een goed geplaatst schot uitgeschakeld. Hostage secured!

Dit keer waren onze tegenstanders andere airsofters, maar in de toekomst wil RTT acteurs inzetten uit hun eigen netwerk. Je krijgt dan ervaren politie en defensie mannen aan de overkant die het je zeker moeilijk gaan maken.

Running the target

Achter mijn buddy aan om de hostage te zoeken!

Nooit hetzelfde

De indoor ruimte van RTT is voor airsoft begrippen, klein. Er staat een 1000 vierkante meter tot je beschikking waar je natuurlijk zo doorheen bent. Maar, die ruimte is gevuld met modulaire units! Wanden, deuren en kamers die iedere keer weer anders neergezet kunnen worden. Zo hadden wij op de eerste testdag een wat meer open ruimte en op 8 november was bijna alles gevuld met wanden en kamers. Uit je hoofd leren hoe je het snelst bij de hostage kunt komen is er dus niet bij!

Iets anders waar wij heel blij van worden is het feit dat je de deuren van de kamers gewoon kunt intrappen. Op dit moment is een klein tikje al genoeg, maar er komen systemen achter te zitten zodat een deur ingesteld kan worden op een bepaalde kracht. Is een schop niet genoeg dan moet je je lichaam gebruiken. Is dat niet genoeg? Dan is het tijd voor een stormram.

Voor de hal staan ook nog een aantal upgrades op de planning. Er is nu al een geluidssysteem geïnstalleerd waar muziek of sfeergeluiden door afgespeeld kunnen worden. Maar er komen over een paar maanden bijvoorbeeld ook dome camera’s. Zo kun je als blue team de ruimte digitaal verkennen voordat je er in gaat!

Dankzij de wisselende indeling en vooral de hectische missies en oefeningen, ben je geen moment bezig met hoe groot de ruimte is. Je wilt weten waar het volgende doel is, hoe je de hostage uit de kamer kunt krijgen of waar je buddy staat.

Wil je hier heen gaan als het NABV certificaat eenmaal rond is? Houdt er dan dus rekening mee dat dit niet op skirmen lijkt. Je gaat echt een dag aan het werk met je replica’s, buddy’s en gear. Wat ons betreft een mooie en leerzame afwisseling van al het skirm geweld.

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Dat zier er veel belovend uit
  Zo word het airsoft maar breder en breder
  Mooi he!! :blij:

 2. Twinfromhell says:

  AUW dat was mijn knieschrijf l*l 🙂 Geweldig !!!!!!!!!!!!
  Mooi dat je dat er ook lekker in hebt gedaan.

  Verder leuk filmpje en goeie informatie er bij.

 3. campesteijn says:

  Ik hoop dat RTT voor CQB wordt wat Airsoft Heaven’s TTD is voor woodland! Een dikke set skills die jouw team bij de volgende skirm een stuk voordeel geven op de mensen die niet de patches hebben verdiend!

 4. Is dit dezelfde als Hel Shooter? Lijkt qua concept 1 op 1.

  • Hi Tettie, toevalligerwijs inderdaad twee locaties en organisaties in Den Haag die min of meer hetzelfde concept hebben. RTT wil wat meer gaan zitten op het oefenen en trainen waar HELL voor zover ik begrijp, vooral een keer wil laten ervaren.

Laat je horen!

*