Airsoften in Leiden bij Combat City!

Airsoften in Leiden kan sinds kort dankzij Combat City! Wij zijn in november bij deze indoor locatie geweest om te ontdekken of deze locatie vaker bezocht moest worden. Met twee verdiepingen, genoeg aankleding en een enthousiast team achter de locatie hadden we goede verwachtingen!

Airsoften in de randstad!

Er zijn niet bijzonder veel locaties te vinden in de randstad dus is het fijn dat Combat City alles rond heeft gekregen en kon starten.

Combat City zit in een pand in het noorden van Leiden. Volgens de organisatie bestaat het oude kantoorpand uit 2000 m2. Het voelt ook lekker ruim aan dankzij de twee verdiepingen! Meerdere verdiepingen zijn dan wel vaak spannend op chokepoint gebied vanwege de trappen.

Combat City in Leiden

Één van de twee trappen van Combat City

Combat City heeft twee trappen om ervoor te zorgen dat het niet één chokepoint is. Daarnaast is de afspraak dat er op de trappen niet gespeeld wordt. Je komt dus in ieder geval boven of beneden. Dan houdt je daar natuurlijk net zo goed weer een chokepoint, maar je kan die chokepoint makkelijker bedwingen omdat je buddies erbij kunnen. Iets dat op een trap toch een grotere uitdaging is 😉

De begane grond is wat meer ingericht zoals de meeste airsoft locaties in Nederland. Veel houten kisten, blauwe tonnen en dat soort zaken om te zorgen voor dekking. Er zijn twee ruimtes ingericht met banken en tafels wat een realistische setting geeft.

De inrichting van de onderste verdieping.

Daarnaast zijn er genoeg doorgangen gecreëerd om ervoor te zorgen dat je altijd wel een kant op kunt, dat is zeker een positief punt!

De bovenverdieping is mooier ingericht. Daar zijn alle ruimtes voorzien van meubels en accessoires die passen in dit pand. Een bar (incl flessen en glazen), een methlab, bureau’s, stoelen en bedden kom je hier allemaal tegen. Het nadeel is dat er grotere schootsvelden ontstaan maar dat is juist de uitdaging van CQB in mijn ogen.

Combat City als organisatie

Bij binnenkomst werden we vriendelijk begroet door medewerkers van combat city. Er is een mooie kantine met genoeg tafels om je spullen op kwijt te kunnen. Dat Combat City scherp is op de veiligheid werd al snel duidelijk.

Alle replica’s moesten op “het veld” bewaard worden. Zo kan gegarandeerd worden dat de safety, echt safe is. Alleen wat sleutelwerk mocht in de kantine gebeuren, alle andere zaken die met replica’s te maken hadden, deed je in “het veld”. Iets dat we nog nooit gezien hadden!

Breaching!

Na de briefing in de safety werden alle brillen gecontroleerd op keurmerk, voordat je het veld op mocht. Het laatste wat opviel is dat één van de marshalls heel scherp in de gaten had welke replica’s ge-FPS’d waren. Toen iemand halverwege de dag een pistool gebruikte wat niet eerder op het veld verschenen was moest die eerst ge-FPS’d worden. Kudo’s!

Welk type airsoft speel je?

We begonnen onze skirm met een team deathmatch missie om de locatie te leren kennen. Lekker runnen en gunnen met hoge snelheid, niet erg om zo nu en dan te doen als ik heel eerlijk ben, maar vooral leuk om even op te warmen of “af te koelen” na een dag scenario’s draaien. Gelukkig heeft Combat City tijdens de briefing gevraagd wat wij wilden qua type missies dus de volgende missie was een heel ander verhaal.

De tweede missie zat al in de scenario stand. Er moest een VIP en munitie kist gevonden en verplaatst worden. Het leukste van deze missie? Een hit was een hit, geen respawn.

Na de planningsfase begon het allemaal voorspoedig. We zouden met twee teams breachen vanuit twee verschillende hoeken. Mijn deur vloog open, we stapten naar binnen en kregen gelijk drie hits in ons team. Ons team was met één breach actie uitgeschakeld. Gelukkig kon het andere team die tegelijk door een andere deur naar binnen ging nog wel wat uitrichten.

Flanken is bijna altijd wel mogelijk dankzij de vele doorgangen

We hebben een aantal verschillende scenario missies gespeeld met verschillende team indelingen en accessoires. Bij een paar missies kregen we schilden en bij een andere missie moesten we het weer zonder doen. De missies hadden bij ons wel veel te maken met een VIP of iets zoeken en weer terug brengen. Daar mag nog wel wat meer variatie in komen.

Gaan we vaker airsoften bij Combat City?

We hebben een leuke dag gehad met onze skirm. De scenario’s zaten rond het tacsim niveau wat we graag spelen maar mogen nog iets meer afwisseling krijgen. Zoals ik eerder schreef zijn er genoeg doorgangen gemaakt zodat je altijd wel een kant op kunt.

Aan tafel! ;)

De locatie heeft daarnaast goede faciliteiten en er werd goed opgelet op de veiligheid in de safety.

De standaard skirms zijn aan de hogere kant qua kosten. Je speelt van 9:00 tot 15:00 voor 30 euro. Iets dat je kan verwachten bij een indoor locatie in de randstad.

Combat City heeft leuke toekomstplannen zoals trainingen, aanpassingen op missies/het veld en staat open voor feedback.

Wat ons betreft zeker een locatie om vaker heen te gaan!

 

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

  1. Leuk artikel Jan! Ik wou je nog herinneren om de locatie kaart te updaten maar ik zie dat je dat al gedaan heb.

  2. Ik vind 30 euro voor 5 uurtjes echt achterlijk duur. Bij Running the Target kan je het voor 22,50 doen en is de indeling iedere maand veranderd. Beetje jammer.

  3. ben het hier mee eens, als dit gewoon 20-25 euro was had ik het graag geprobeerd, maar zoals ik het nu lees is het een goede locatie (maar geen topper) en vragen ze met 30 euro naar mijn mening wel topper prijzen.

  4. Hallo Kevin.
    Ik heb een leuke leerzame dag gehad bij jullie tijdens mijn praktijk examen marshall,jullie waren echt gastvrij waar ik ook echt genoten heb jullie zijn top,en misschien zien we elkaar weer een keer in de toekomst,want jullie hebben een mooie lokatie en goed opgezet het was een leuke dag om bij jullie te zijn,hierbij alsnog mijn hartelijke dank voor jullie gastvrijheid.

Laat je horen!

*