Bevrijd de piloot bij Balls and Arrows

Als laatste skirm van het jaar, zijn we op bezoek geweest bij Balls and Arrows. We gingen met een compact groepje (5 man) en kwamen op een rustige skirm terecht, ik denk dat er ongeveer 30 man aanwezig waren. Iets dat niet erg is, aangezien je dan meer ruimte hebt om te manoeuvreren.

Bevrijd de piloot bij Balls and Arrows

We moesten als eerste missie het fort aan de snelweg kant verdedigen. We besloten een ander team binnen team rood, voor wat rotzooi te laten zorgen terwijl de hoofdmacht het fort zou verdedigen. Dit ging ons redelijk af. We kregen wel wat hits te verduren, maar gelukkig kwam de tegenstander nooit te dicht bij.

Na een tijdje kregen we nieuwe informatie waardoor we de piloot moesten redden, die vastgeketend zat bij het andere fort. Ik had als enige de sleutel om de kettingen los te krijgen. We hebben het fort direct gelaten voor wat het was en we zouden helemaal linksom gaan flanken in één snelle beweging.

Jammer genoeg waren we niet snel genoeg want blauw had ons alweer in de gaten. We hebben het nog enkele keren geprobeerd maar we kwamen er niet door.

Tijd voor een ander plan

Het idee was, om wat meer druk te zetten op het midden en een paar mensen op links te laten zodat we niet geflanked werden. De rechter flank werd ook weer gebruikt voor het gebruikelijke rotzooi trappen. Het plan klonk fantastisch, alleen werkte het niet. De tegenstander zat te goed ingegraven in het fort en we kwamen er ook via het midden niet door. Volledig over rechts hebben we ook nog geprobeerd maar daar liep de aanval vast door friendly fire en tegenstanders die uit de respawn kwamen.

Na deze gefaalde move begonnen we maar weer op de linker flank. Uiteindelijk, met flink wat “covering fire” konden we dan toch de doorbraak forceren. Ik belande bij de piloot, maakte veel te langzaam het slot los (WAAR ZIT DAT SLOT! WAAR ZIT DAT SLOT!) en overleefde dit warempel genoeg ook nog eens!

De pop optillen lukte me niet (toch vaker de sportschool in 😉 ) dus dat heb ik moeten uitbesteden aan één van de meest awesome teamgenoten ooit. Hij tilde niet alleen de pop op, maar rende er ook nog eens mee terug naar onze basis. Ik vond het haast ongepast om naast hem uit te hijgen omdat ik alleen onze replica’s tilde en achter hem aan rende.

Niet zo snel als we bij de eerste charge dachten, maar uiteindelijk toch nog geslaagd! Door de dag heen merkten we dat er aan onze kant erg leuk werd samengewerkt. De “teamleiders” wisselden van moment tot moment en niemand vond het erg iemand anders zijn plan te proberen. Het was wat dat betreft ook een erg leuke skirm. Je één team voelen, met mensen die je die ochtend pas hebt ontmoet, dat is wat mij betreft ook airsoft!

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. rob wind says:

  Weer een leuke samenvatting.!
  Wat ik vooral leuk vind te lezen is de laatste zin.
  Je 1 team voelen met mensen die je die ochtend pas hebt leren kennen..
  Dat is airsoft..!

 2. vladimir says:

  Airsoft”r”us!

 3. Thanks Rob! Leuk om te lezen dat jij dat ook zo ervaart!

Laat je horen!

*