Een airsoft weekend bij Bunker Hill

Bij Operation Retaliation van Bunker Hill, heb ik voor het eerst een airsoft weekend gedaan! Ik zag hier altijd een beetje tegen op. Twee dagen airsoften (spierpijn!!), in een tent slapen en ook gelijk twee skirms aan kosten. Bekijk nu mijn video dagboek om te zien hoe dit weekend is gegaan.

Airsoft weekend bij Bunker Hill

Jammer genoeg was ik dus te laat met mijn planning om nog op vrijdag avond te vertrekken. Dit betekend dat je de gezellige “hang” avond moet missen. Op vrijdag word er namelijk niet gespeeld, het is puur bedoeld voor de weekend spelers. Je kan dan in alle rust je tent op zetten en rolt zaterdag je tent uit. Ik kwam dus wel op zaterdag aan, maar mijn tent stond er gelukkig al (dankjewel Bart!).

Meestal was het op de zaterdag wat rustiger dan op de zondag tijdens een airsoft weekend, maar dit keer was het alsnog flink druk! Het was ook een “belangrijke” wedstrijd voor de verhaallijn en het WK was op zondag, dus ik gok dat het met die dingen te maken had. Het was zaterdag in ieder geval een spannende dag die resulteerde in een overwinning voor de cobra’s.

Na de eerste skirm dag

Na de eerste skirmdag heb je tijd om even wat te eten. Je kunt zelf eten meenemen, eten bij de kantine bestellen of eten laten bezorgen. Je moet er in ieder geval zelf voor zorgen. Bart en Jasper hadden een kookstelletje mee en we hadden allemaal wat dingen meegenomen om te koken.

Ik merkte dat ik een paar kleine blaren had op mijn voet maar met de spierpijn viel het allemaal nog wel mee gelukkig! Normaal heb ik dus na één dag al last van mijn kuiten en linker knie, maar nu niet. Ik kon dus gewoon mee doen met de avond skirm!

airsoft weekend

Aaaah knakworstjes! Een belangrijk onderdeel van een airsoft dieet tijdens een airsoft weekend.

Avond skirm

Ik heb van andere ACN leden die vaker een weekend zijn gegaan, allemaal stoere verhalen gehoord over skirmen in het donker. Dat ging nu niet op omdat het nu eenmaal laat donker wordt in de zomer. 3Division had nu gekozen voor een pistol & shotgun only skirm. Gewoon even een korte missie waar beide partijen op elkaar af rennen met pistolen en shotguns. Briljant! Na de avond skirm kun je relaxen in de safety zone onder het genot van biertjes (die je zelf mee neemt) en gezelligheid.

De tweede dag

Na een wat onrustige nacht (één of andere vogel, een snurkende Bart en harde regen op de tent) ging de wekker om kwart voor zeven. Een heel verschil met de kwart voor vijf die hij normaal doet voor Bunker Hill. Terwijl de auto’s het terrein op rijden kom jij rustig je je tent uit, vul je je magazijnen en ben je weer klaar om te gaan! Dat is het grote voordeel van een weekend skirm.

aspirantengroep

De groep die zondag bij ons is aangehaakt.

Op zondag zouden er een hoop aspiranten aansluiten en waren we weer met een klein peloton. Het samenspel ging met deze nieuwe lichting ook prima en we kwamen ook zondag weer met winst van het veld af.

Het hele weekend

Een airsoft weekend heeft dus als voordelen dat je niet ’s ochtends vroeg al je bed uit hoeft. Daarnaast is er een hoop gezelligheid die je erbij krijgt. ‘S avonds maak je een praatje met andere weekend spelers en je vrienden/teamgenoten natuurlijk. We hebben zaterdag tot ongeveer half 1 zitten babbelen voor onze tent samen met de Belgische buurman en zoiets is wel erg gezellig!

Het kamperen valt bij 3Division ook alleszins mee omdat je alleen maar in je tent hoeft te slapen. Voor de rest zijn er gewoon prima voorzieningen aanwezig waardoor je niet in een geultje hoeft te kakken ;). Ook met de spierpijn viel het achteraf gezien allemaal dik mee. Ik heb er wel rekening mee gehouden tijdens het skirmen. Iets meer je energie verdelen over het hele weekend in plaats van alles op zaterdag al op maken.

De volgende stap is nu een airsoft weekend waaar het van vrijdag avond tot zondag eind van de middag, oorlog is! Maar daar moet ik eerst nog het één en ander voor regelen. Ben jij al eens naar zon weekend gegaan?

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. vladimir says:

  Als er zo’n weekend in NL georganiseerd gaat worden dan zijn wij graag van de partij.
  Mits dat wel in ons drukke rooster past.
  Mooi wark dat het SFRT weer eens aan het kortste eindje heeft getrokken.
  Bedankt daarvoor alle black cobra’s comrades.
  En Jan,gaat dit weekend een vervolg krijgen?
  Voorlopig lukt het ons nog niet om naar BH te gaan maar hopelijk na het zomerseizoen kunnen we weer eens een weekend invullen in Daarle.
  Bydeway,ik heb een flinke voorraad noodrantsoenen op zolder liggen.
  Das altijd beter dan knakworst.

 2. nestocyl1 says:

  Klinkt alsof je een goed weekend hebt gehad Jan. Hopelijk kan ik die ervaring binnenkort met je delen.

 3. Slaydo says:

  Ziet er top uit Jan. Ik hoop in de toekomst ook eens mee te willen.

Laat je horen!

*