Op bezoek bij airsoft fabrikanten deel 2!

In deel twee van het bezoek bij airsoft fabrikanten verteld Maikel van com-bat verder over zijn ervaringen uit Taiwan! In deel één vertelde hij al dat hij bij ICS, LCT en G&G is geweest. Deel twee gaat verder bij KJ Works!

Vanuit LCT afgezet bij de Hogesnelheidstrein van Taichung naar Taoyuan, erg leuk en super snel middenin een moesson, geweldig. Hier aangekomen werden we door een Taiwanese dame opgepikt en afgezet bij Chateau de Chine, iets minder dan het Windsor, maar nog steeds erg goed te doen.

Woensdag: KJ Works & Action Army

De volgende morgen werden we opgepikt door de super vriendelijke mensen van KJ Works. KJ works heeft de gespreksruimte en de opslag gescheiden van de productie. De vitrine hangt vol met leuke producten en prototypes en veel replica’s hebben een leuk verhaal. Al met al leuke producten, alles is erg netjes opgeruimd en geordend, geen rommel, hard werkende mensen, veel toewijding en vakmanschap. Je ziet aan alles dat ze oog hebben voor detail, de kwaliteit ligt erg hoog en er is constante innovatie.Naast hun eigen merk leveren ze ook aan andere bekende merken onder eigen naam. Een dikke plus voor dit leuke bedrijf.

 

We werden door de mensen van KJ Works weer netjes afgezet, na het eten uiteraard, bij de volgende bb boer. Volgens zeggen de grootste van Taiwan, het is in ieder geval een grote speler. Veel grote merken kopen hier hun producten. Mooie productielijn, veel oog voor het milieu en gescheiden machines voor PLA en PS/PE. Bijna alles mogen we zien behalve de polijstafdeling. Dit is trouwens ook geen polijstafdeling.. maar daar over later meer. Het blijkt dat zij dit wel erg goed kunnen en daarom ook voor anderen dit werk doen.

De maatnauwkeurigheid ligt erg hoog! Ze gebruiken erg mooie zeven om dit te controleren. Het was wel grappig om over een afdeling te lopen en in een hoek alle labels van andere merken te zien liggen. Hier werd ook niet geheimzinnig over gedaan, sterker nog ze waren er trots op dat eigenlijk alle grote merken daar hun bb’s kopen. Ik bekijk een bb test nu wel met hele andere gedachten moet ik zeggen. Ze maken tienduizenden kilo’s op voorraad en wie wat wil hebben krijgt het uit dezelfde voorraad als een ander, alleen als je een speciaal kleurtje wil dan wordt het op order gemaakt. Dat zijn dan natuurlijk wel serieuze orders ben ik achter gekomen.

De eigenaar is nog van de oude stempel, tijdens het gesprek lekkere eigen gemaakte Chinese thee maken (lees kliederen met water op een groot hout gesneden blad van 1 meter bij 50cm). Om vervolgens constant de veel te kleine poppenkast kopjes te vullen… Leuke kundige kerel die geen woord Engels spreekt maar blijkbaar veel passie voor zijn vak heeft. Gewoon een net bedrijf met bijzonder vriendelijke mensen. De kans is groot dat we nog wel een keer terug gaan.

Hierna werden wij opgehaald door de mannen van Action Army voor de 3e afspraak die dag. We komen aan bij een typisch Chinees bedrijfsverzamelgebouw en parkeren ergens diep in een kelder waarbij je het gevoel krijgt dat ze je nooit meer terug vinden als er iets mis gaat. Maar goed, we volgende de ietwat slungelige types en komen in een grote ruimte die door techneuten is ingedeeld, niks esthetisch verantwoorde layout, gewoon plain and simple doeltreffend. We hebben een uur of twee in een kleine kamer met ze gezeten en ik moet zeggen dat het top gasten zijn.

 

Zo veel passie voor hun vak, airsofters met een engineering opleiding die spullen open maken, controleren, testen en verbeteren en dan weer testen. Ik voelde mij helemaal thuis hier en werd net zo enthousiast als zij zelf. Er komen erg leuke dingen aan bij hen, dus ik ben blij dat wij deel mogen uitmaken van deze familie! Top gasten met een missie.

Hierna lekker naar het hotel, even opfrissen, wat eten en toen een rondje gelopen in de buurt. Dat alleen is al een belevenis, zo onwerkelijk. Een drukke winkelstraat, loop je langs een supermarkt, dan een plaatwerkerij, dan een scooter reparatie werkplaats, een eettentje met onderdelen van dieren waar ik de herkomst niet van weet en dan ineens sta je in de huiskamer van een gezinnetje. Even wennen kan ik je zeggen.

Donderdag: Modify, SRC & Lonex

De laatste dag is aangebroken. We worden opgepikt door de mensen van Modify. Gelukkig kenden we ze al wel en hebben we een leuke rondleiding gehad in de fabriek. Er wordt veel door hen zelf gemaakt, de kennis en de kunde is er zeker aanwezig. De drijvende kracht is de broer van de eigenaar. Een super aardige kerel genaamd Rookie Sun, spreekt niet veel Engels maar is een ras techneut. Modify is dan nog niet zo bekend, maar uit het verhaal maak je duidelijk op dat ze alleen maar voor kwaliteit gaan. De springs worden gemaakt van eerste klas piano staaldraad uit Duitsland en Japan. Bij iedere batch worden de veren getest met 30.000 schoten per veer en dan weer getest. Alles wordt door hen getest en bij de minste afwijking wordt het afgekeurd.

Hun barrels zijn dan ook van uitmuntende kwaliteit, door velen nog onderschat. Na een leuk bezoek en een heerlijke lunch zijn we opgepikt door de mensen van SRC. Een bijzonder bedrijfje verdeelt over meerdere gebouwen, qua pistolen hebben ze een aardig goede kwaliteit, qua replica’s is het toch net wat minder dan wij gewend zijn. Dat doet niks af aan het feit dat het een serieus bedrijf is dat enorme aantallen replica’s levert aan bijvoorbeeld Wallmart. Er is wel nagedacht over de producten en de doelgroep. Eind van dit jaar moet SRC in een mooi nieuw pand zitten en willen ze een frisse nieuwe start gaan maken. Aan het eind van het bezoek was Paul van Lonex al op ons aan het wachten.

Paul is een geweldig aardige kerel die een tijdje in Canada heeft mogen werken en leren, hij spreekt goed Engels en is een echt gezelligheidsdier. Snel naar de fabriek van Lonex, omdat het al wat later wordt eerst even een tour door de productie afdeling.

Hele rekken met replica’s stonden klaar voor de Amerikaanse markt, alle replica’s worden getest met een zware 12V auto accu, we hebben mogen schieten met een standaard replica, één met recoil en het type met de echte quick change spring.

 

Die met de recoil is echt een geweldenaar, WOW, nog meer recoil als ik ooit met een Bolt heb gevoelt. Bizar! Alles lijken ze hier zelf te maken, zelfs de tandwieltjes, erg indrukwekkend. Hierna moest ik mee naar de conference room, ik noem het vanaf nu de mancave. Helemaal vol met alle parts die ze leveren en alle replica’s die ze maken. Ik wilde niet meer weg, wat een enorm mooie spullen hebben zij zeg, geweldig!

Maar aan alle mooie dingen komt ene eind ook aan het zitten in de mancave. Snel met Paul naar een tentje en heerlijk gegeten en gedronken (ik kan je zeggen dat hot saké lekkerder is dan cold saké) en toen heeft hij ons af laten zetten op het vliegveld. Ik schrijf dit even snel in een paar zinnen, maar wij hebben er een vriend bij laat ik het zo maar samenvatten.

Dit reisverslag is geschreven door Maikel, van com-bat.nl

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

  1. Hej mannen, leuke reis..! Jammer dat jullie niet bij GHK airsoft zijn langsgegaan.. Jullie zaten in de buurt;) Wat mij betreft ’t mooiste airsoft merk en fabrikant..;)

Laat je horen!

*