The Factory airsoft locatie review

The Factory, in handen van Paintballworld is de eerste urban/close quarters combat locatie van Nederland. Toen de prijs van de locatie werd aangekondigd was dat voor veel airsofters een moment van twijfel. In België kun je voor hetzelfde geld in oude forten airsoften bijvoorbeeld. Op uitnodiging van Airsofters.nl mocht ik de eerste open skirm van The Factory bijwonen.

The Factory is een locatie die ik persoonlijk prima vind als afwisseling tussen woodlands. Het is een locatie met twee velden die beide erg compact zijn. Er is wel wat ruimte om te flanken en terug te trekken maar het is natuurlijk toch minder dan op een woodland veld. Als jij van urban en close quarters combat gevechten houdt is The Factory echter een locatie bij uitstek. Veel donkere nauwe gangen en grotere kamers met genoeg dekking zorgen ervoor dat je spannende airsoft missies gaat beleven op deze locatie. Of de prijs het waard is hangt bij deze locatie wel iets meer af van je team. Als het andere team veel beter is zul je vaak vast komen te zitten in je spawn waardoor de missies natuurlijk niet altijd even leuk zijn. Bij Woodland velden heb je dit gevaar natuurlijk ook, maar daar zul je iets meer ruimte hebben om uit je base te komen.

Kosten voor een dagje skirmen: €30,-
Tijden: Van 10:00 tot 16:00,-
Data: Airsofters.nl

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Mooie review Jan! Wil er binnenkort wel een keer heen. Die 30 euro is inderdaad aan de hoge kant. Denk dan ook dat het een éénmalige gebeurtenis voor mij is, tenzij het natuurlijk mijn verwachtingen overstijgt.

 2. Joris says:

  Ik ga hier waarschijnlijk zaterdag heen, ben jij er ook jan?

  • Hi Joris,
   Nee sorry! Familie weekend ^_^ ben de 26e te vinden in Lelystad met een groot deel van ACN. Misschien zie ik je dan?

 3. Mooie videoreview, en een mooi dagje gespeeld daar! Leuke locatie, lekker fastpaced en tactisch heel leerzaam 🙂

 4. Inderdaad! Was zeker een leuke dag. Ook leuk om het verschil te zien tussen de spelers. De een ging heel hard en de ander was toch iets te rustig.

 5. [F]airsofter says:

  Mischien een idee om hier ooit een keer een ACN dag te houden?
  We kunnen prima 2 teams vullen. En cqb is (denk ik) een mooie instap voor ‘newbs’ omdat het heel dicht bij de bekende games staat…?

Laat je horen!

*