120CM Tactical Dual Rifle Bag – Review

Je prachtige airsoft replica’s kun je niet vervoeren in een vuilniszak en ze gewoon over je schouder hangen is ook niet een handige manier om ze te vervoeren. Een replica tas is dat wel!

120CM Tactical Dual Rifle Bag

Deze replica tas heb ik opgestuurd gekregen van AirsoftPeak om te reviewen, maar ik heb een exacte kopie al twee en half jaar in gebruik. Daarom kan ik jullie nu mooi vertellen of deze tas een good buy is!

Overzicht van de tas

De reden om deze tas te nemen is wat mij betreft de lengte. Ik had net mn M16 gekocht en moest nog een replica tas waar deze in zou passen. Met 120 cm aan lengte was deze tas dus lang genoeg. Er zit nog een klein extendertje op zodat je zelfs een sniper rifle er in kwijt zou kunnen. Boven op zit nog een vak waar je korte cqb replica’s of een pistool in kwijt zou kunnen. Daarnaast heb je nog een aantal kleinere vakken voor accu’s, gereedschap of andere zooi die je mee zou willen nemen naar een skirm.

Aan opslag ruimte dus geen gebrek in deze tas!

120CM Tactical Dual Rifle Bag

Sommige vakjes hebben een rits!

Er zitten twee handvat hengsels aan de tas zodat je hem als een “koffer” kunt dragen en op de rug twee banden zodat je hem als rugzak kunt gebruiken. Deze banden zijn natuurlijk instelbaar en zijn zelfs te verwijderen wanneer je ze niet gebruikt.

Achterop de tas zit een vakje voor een visite/naamkaartje wat ik een geinige feature vindt. Mocht je de tas kwijt raken dan kan een eerlijke vinden hem via je contactgegevens terug brengen.

In het hoofdvak zitten twee straps om je replica vast te maken aan de tas. Deze zitten iets te dicht op elkaar en voor mij aan de verkeerde kant. Je moet dus je replica mee open klappen. Dit voelt gewoon vreemd en onlogisch.

De straps zitten aan de verkeerde kant!

De straps zitten aan de verkeerde kant!

Kwaliteit van de tas

Mijn oude tas gaat al twee en een half jaar mee en zit nog in elkaar. Geen gaten, de ritsen werken allemaal nog (van mijn airsoft vest is dat niet het geval 🙁 ) en de “leren” afwerking is ook nog heel. Het is niet allemaal even netjes afgewerkt, er steekt hier en daar wat garen uit en de rits van de extender is bijvoorbeeld al los.

120 cm rifle bag

De afwerking is hier en daar wat minder.

 

Er zit een minimaal laagje aan vulling in de tas, die je zelf nog kan aanvullen via de achterkant. Dat heb ik bij deze tas nog niet gedaan, maar ben ik wel van plan. Het bescherm je replica’s wat beter en maakt de tas iets steviger. Jammer genoeg kan je aan de bovenkant weinig bijvullen.

Er zit ook geen vulling in de schouderbanden wat de tas niet super comfortabel maakt als rugtas. Ik draag hem daarom dus meestal als koffer model.  

Conclusie

Ik gebruik de tas nu al een tijdje en hij doet zijn werk. Het is niet de meest comfortable tas, of best afgewerkte tas, maar er kan ontzettend veel in, en kost relatief gezien niet veel. Mocht je een replica tas nodig hebben voor je main en backup, voor al je magazijnen en accu’s, dan past dat zeker in deze tas.

Mocht je iets willen bestellen bij AirsoftPeak? Gebruik dan de code: AirsoftClubNederland om 8% korting te krijgen!

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Laat je horen!

*