Airsoft Club Nederland 1 jaar oud!

Sinds vandaag bestaat Airsoft Club Nederland 1 jaar! Nou goed, waarschijnlijk is die magische leeftijd één maand geleden bereikt, maar op facebook stond 27 juli als oprichting. Een site telt namelijk pas zodra je een facebook pagina hebt, dus houden we die datum aan. 😉 Pak je zakdoekjes er maar bij, want we gaan even sentimenteel doen.

Als eerste zou ik iedereen willen bedanken die ons volgt en reacties achterlaat. Ik vind het echt leuk om te zien hoeveel mensen er inmiddels in ons “netwerk” zitten. De één komt af en toe langs om even iets van zich te laten horen, terwijl anderen bijna stamgasten genoemd kunnen worden. En natuurlijk alle externe partijen en organisaties bedankt voor de leuke uitnodigingen en acties! Het begint steeds serieuzer te worden en daar hebben we jullie ook voor te bedanken!

En als laatste, maar niet het minste, alle huidige leden bedankt voor jullie vertrouwen. Zonder jullie was Airsoft Club Nederland een one man show gebleven. En vooral de eerste paar leden hadden nog niet heel veel om lid voor te worden. Dankzij jullie is het balletje gaan rollen en hebben we toch een mooi team opgebouwd inmiddels! Wat mij betreft heb ik echt geluk gehad met de huidige leden. Echt super hoe iedereen gelijk vol voor ACN gaat en over van alles mee denkt.

Een jaar om op terug te blikken

Terwijl de zogenaamde mussen van het dak vallen ga ik hier toch een winterse traditie in ere houden. De terugblik op ons eerste levensjaar.

Toen bekend werd dat Airsoft legaal werd in Nederland besloot ik een eigen team op te zetten. Ik heb in mijn airsoft carrière in een team van vrienden gezeten wat jammer genoeg uit elkaar viel. We hebben toen een tijdje weinig tot geen airsoft skirms bezocht en dat was voor mij een reden om “voor mezelf te gaan beginnen”. De aanpak voor mijn team was wel min of meer hetzelfde, zoals jullie weten, moet het allemaal gewoon casual zijn maar wel serieus.

Met het oprichten van ACN zaten er vooral vrienden in het team. De eerste officiële skirm waar ACN vertegenwoordigd was, werd gehouden op 7 oktober in Schoten. In mijn vrije tijd was ik vooral bezig met het plaatsen van artikelen op de site. De eerste hindernis was proberen me daar netjes aan te houden. Inmiddels merk ik dat ik steeds minder tijd heb om dat soort artikelen te plaatsen. Wat natuurlijk alleen maar een goed teken is! Dit is trouwens iets wat ik wel weer wil gaan inplannen :).

Vanaf het moment dat airsoft gelegaliseerd is in Nederland is het  wat sneller gaan lopen. De eerste openingsskirm in Nederland heb ik in mijn eentje bijgewoond. Inmiddels zitten veel van de spelers die ik daar heb ontmoet, in het team.  De tweede open skirm van Nederland mocht ik op uitnodiging bijwonen als pers. Een super vet moment natuurlijk! Sindsdien zijn er zo nu en dan meer van dat soort leuke momenten geweest. Het is toch iedere keer weer een compliment als iemand iets samen met jou wil doen of opzetten.

Al met al is er een hoop gebeurd in dat jaar en zijn we best een eind gekomen. Als ik mijn to-do list bekijk zie ik echter dat er nog GENOEG opstaat. Als eerste komt daar op 14 september de introducé dag aan die we gaan organiseren met 13th mountain. Meer informatie hierover volgt snel. Gelukkig merk ik dat ik werken aan Airsoft Club Nederland super leuk vind, dus is het ook niet erg dat die lijst nauwelijks geslonken is in een jaar. Dit komt trouwens alleen maar omdat er meer ideeën bijkomen dan afgaan 😉

Als afsluiting wil ik graag nog één keer alle fans, partners, partijen, organisaties en vooral de leden bedanken! Ik vond het een heel tof jaar, op naar een mooi volgend jaar!

ACN1jaar

ACN1jaar

 

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Michiel says:

  En Jan, mag ik (en volgens mij vele met mij) JOU bedanken omdat je begonnen bent met ACN en met die visie die je had en nog steeds hebt:
  “Een leuke tijdsbesteding met vrienden, bekenden en onbekenden. Elkaar een leuke airsoft ervaring gunnen, op en van het veld. Speel netjes en veel plezier!”

  Ik heb het enorm naar mijn zin bij ACN en bedank alle leden voor het mij introduceren in de airsoft sport (The most fun you can have, with your clothes on 😉 ).
  We zijn op het moment hard aan het groeien (misschien soms te hard) en we zullen erg ons best doen om jouw visie voort te zetten.
  Nogmaals bedankt voor jouw initiatief, enthousiasme, drive, integriteit en constante grijns! Jij = ACN

  • hahaha ja! Ik snap wat je bedoelt met de groei! Looking at you forum! 😉

   Thanks Michiel! Eigenlijk moet ik deze mooie reactie uitprinten en inlijsten <3

Trackbacks

 1. […] post Airsoft Club Nederland 1 jaar oud! appeared first on Airsoft Club […]

Laat je horen!

*