Airsoft platoonleader bij Bunker Hill – Operation Retaliation

Een squadmember vraagt of hij de bunker in moet gaan, ondertussen kraakt de radio en hoor ik Alpha 03 vragen of ze op hun huidige plek positie moeten innemen en verderop hoor ik alweer AEG’s ratelen. Dit betekent dat ik, nadat ik Alpha 03 te woord heb gestaan en mijn squad heb gepositioneerd, de commander moet inlichten over het contact dat verderop is gemaakt. Het was het begin van een game als airsoft platoonleader bij Bunker Hill!

Airsoft platoonleader

Het plan van de Black Cobra’s was dus om zoveel mogelijk terrein te pakken en dan rustig de tijd hebben de objectives te halen. Bij het fluitsignaal rende iedereen naar hun posities. Op onze posities aangekomen bleek dat de vooruitgeschoven eenheden al contact hadden gemaakt met de SFRT. Mijn squad hield ik achter als reserve eenheid om eventuele gaten te dichten. Iets dat voor mijn squadmembers niet het meest spannende spel is, maar wel belangrijk is. Voor mij als squadleader/platoonleader gebeurt er genoeg. De commander was druk bezig de squads orders te geven en informatie op te vragen, de squads rapporteren aan de CO of vroegen om hulp en ik probeer een zo goed mogelijk plaatje te vormen. Op die manier kan ik direct met mijn squad bijspringen waar het nodig is.

Ondersteunen van Bravo

Na een tijdje kregen wij het verzoek Bravo te helpen bij het veroveren van bunker S3. Ik stuurde eerst Alpha 03 die kant op, onder leiding van Vincent. Nadat ze gelinked hadden met Bravo hebben ze geprobeerd de bunker te veroveren. Dit lukte niet, omdat ik even later van de commander te horen kreeg dat wij (Alpha 01) er ook heen moesten om te helpen. Met ons erbij lukte het gelukkig wel, maar niet zonder zelf ook hits te incasseren. Ik ben zelf gehit en kwam na het respawnen mijn squad tegen die nog uit 4 personen bestond. Alpha 03 was inmiddels weer op een goede sterkte, dus ben ik weer naar het midden getrokken met mijn squad. Daar kwam ik Alpha 02 tegen onder leiding van Bart.

Alpha 02 had die ochtend “in het noorden” gezeten bij Ammo Creek. Die objective hadden ze al snel veroverd maar een tegen aanval had als resultaat dat Alpha 02, nog maar 3 personen op het veld had staan. We besloten onze squads samen te voegen en de commander te vragen wat ons te doen stond. Het leek er namelijk op dat de Cobra’s alle objectives in handen hadden. Dit bleek zo te zijn en we kregen de opdracht rustig door te pushen naar de SFRT basis.

Airsoft platoonleader

De situatie op de zondag ochtend.

Ik ben al vaker airsoft platoonleader geweest maar deze keer was het  één van de leukere/betere keren. De communicatie binnen Black Cobra was top waardoor er veel te doen was. De squads binnen mijn platoon communiceerden ook genoeg en hielden mij en elkaar goed op de hoogte. Dat we als Black Cobra’s op gegeven moment bijna het hele veld in handen hadden was natuurlijk ook een mooie opsteker. Ik heb deze game niet bijster veel actie gezien, maar hij gaat zeker mijn boekje in als één van de favoriete skirms. Alpha 01 squad members bedankt voor jullie geduld en goed gespeeld!

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

  1. Eagle says:

    Hallo Jan,

    Je had schrijver moeten worden,mooi om te lezen ga zo door.

Laat je horen!

*