Team ACN stopt

Afgelopen januari ben ik gestopt bij het team ACN. De overige leden zijn toen met elkaar in gesprek gegaan over wat zij wilden. ACN behouden of een frisse start maken als nieuwe groep. Uiteindelijk is besloten dat ze als nieuwe groep verder willen gaan.

Waarom ben ik gestopt bij ACN?
Ik merkte al een langere tijd dat ik wat anders wilde dan wat een groot aantal teamleden wilden. Kort gezegd:

 • Op dit moment zou ik best wel een keer een milsim willen proberen. Een steeds groter wordend aantal leden van ACN zit hier al vol in en is hoofdzakelijk NABV lid voor dit soort events.
 • De gesprekken in de whats-app/op skirms gaan ook al snel over gear en spullen waar ik geen interesse/match mee heb.
 • Steeds grotere groep die samen een weekend gaan wandelen en kamperen en dit ook vaker doet.
 • Als je dan iedere maand een keer gaat knallen, blijven er nog 8 (in theorie, als alle agenda’s matchen) events over waar ik iedereen kan zien. Met wat agenda en planningschaos wordt dat al snel minder.
 • Inactiviteit van een aantal andere teamleden vanwege allerlei redenen.
 • “Ouderwets” hyped zijn voor een skirm gebeurde (begrijpelijk) steeds minder.
 • Minder interesse bij de rest van het team voor het organiseren van introducé dagen.

En nu?

De overige teamleden van ACN (22 personen) gaan verder als een ander team. Dit maken ze wellicht zelf nog bekend op dit platform.

De platformen van ACN blijven zoals het er nu naar uitziet nog bestaan. Daar wil het nieuwe team zorg voor dragen. Ik draag het dagelijkse beheer over, maar draag nog wel bij aan de hosting en kan hier en daar helpen bijvoorbeeld. Dus dit plekkie blijft als het goed is nog gewoon bereikbaar.

Afsluitend
Wil ik ook hier aangeven dat ik een ontzettend leuke tijd heb gehad bij ACN. Super vet om te zien hoe het idee dat ik meer dan 5 jaar geleden had, is geworden.

Het team is gegroeid tot 25 personen, waarmee ik awesome skirms heb gedaan. Ook worden de platformen steeds meer bezocht en hebben we als team hele leuke introducé dagen georganiseerd!

En jullie, ACN community leden ontzettend bedankt voor jullie bezoek en reacties hier! Het idee dat ik had bij het opzetten van deze community (vriendelijk, hulpvaardig, open) is wat mij betreft volledig uitgekomen. En dat heb ik vooral aan jullie te danken.

Qua skirmen blijf ik nog graag met “het oude clubbie” optrekken wanneer ze gewone skirms aandoen. Jullie zullen me ongetwijfeld nog wel eens tegenkomen op een skirm ;). Het liefst Comsim events want dat is mijn sweetspot. <3

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. Marlon says:

  Hoi Jan
  Ik ben ACN een keer mee geweest bij introductie dag.. dat was onwijs gaaf, nu ben ik ook lid geworden bij een team in Den Haag Gaijin Ichizoku.. Een geweldig team. Afijn misschien dat ik nog wel ergens tegen kom bij een skirm. Veel succes verder Gr Marlon

Laat je horen!

*