Specna Arms midcaps – review

Bij de Emerson Fast helm had Gunfire ook twee dozen met Specna Arms midcaps gedaan! 5 metalen en 5 kunststof magazijnen waar ongeveer 100 tot 120 BB’s in gaan. Wij hebben ze nu een aantal skirms meegenomen en hebben deze magazijnen natuurlijk getest!

Specna Arms midcaps

Een airsoft magazijn of patroonhouder moet vooral feeden (BB’s doorgeven naar je apparaat, zodat jij ze weer kan doorgeven naar je tegenstander ๐Ÿ˜‰ ) en passen in je apparaat. Daarnaast hoeven ze niet bijster veel te doen. Feeden en passen dat doen deze midcaps goed! Al is het wel even de vraag op welke merken ze passen. Mijn Dboys M16 pakt de tan, kunststof magazijnen bijvoorbeeld niet goed. De metalen magazijnen zijn een beetje een hit or miss.

Maar in mijn Specna Arms en in de G&G van Minh pakte ze bijvoorbeeld prima. Ook bij een paar andere ACN leden werkten deze magazijnen prima! Ik ga bij Gunfire een lijst vragen met merken die compatible zijn met Specna Arms magazijnen. Zo kun je voor jezelf makkelijk zien of het nut heeft deze midcaps aan te schaffen.

Bouwkwaliteit

De metalen specna arms midcaps voelen eigenlijk hetzelfde aan als mijn Dboys midcaps. Boven in zit een klein beetje speling als je stevig drukt, maar dat is niet iets waar je wat van merkt bij het skirmen. De afwerking van deze magazijnen ziet er goed uit en als je er een beetje normaal mee om gaat zal het niet zo snel stuk moeten gaan.

Specna Arms midcap

De metalen, zwarte midcap van Specna Ar

 

De kunststof magazijnen voelen hetzelfde aan dus ik verwacht een zelfde levensduur. De veer van de magazijnen voelde wat stugger dan mijn Dboys magazijnen dus je zou zeggen dat er wat meer kracht achter zit, en ze daardoor langer moeten blijven feeden.

Prijs

De prijs van een doosje Specna Arms midcaps zal rond de 20 en 25 euro komen te liggen. Ze staan op dit moment namelijk niet op de website van Gunfire. Wel staan er real- en lowcaps op die tussen de 20 en 25 euro kosten dus ik verwacht dat deze midcaps voor hetzelfde bedrag weg zullen gaan.

Als dit zo is, zijn ze per stuk, 2 euro goedkoper dan mijn Dboys magazijnen, die ik al goedkoop vond vergeleken met andere merken. Een prima deal dus en ze komen daarnaast ook nog eens in een kartonnen doosje! Extra punten voor de presentatie wat mij betreft ๐Ÿ™‚

Eindscore

[taq_review]

About Jan

Ik ben in de airsoft sport gerold dankzij een vriend. Als gamer trok het me natuurlijk gelijk. Het leuke van airsoft is dat er net iets meer samenwerking en tactiek in voorkomt dan bij paintball. Maar bovenal is airsoft gewoon een leuk dagje rauzen met mede airsofters :)

Comments

 1. SkirmShop says:

  Ok nu nog maar even kijken hoeveel skirms ze het uithouden.
  5 euro per magazijn die stalen ?
  Dan heb je ongeveer 1 euro aan grondstoffen gebruikt.
  In mijn optiek kan dat nooit veel wezen en de meeste dingen halen wel aantal skirms maar gaar daarna al kapot.
  Maar misschien worden we verrast door Specnaarms:p

  • Ja, mijn Dboys gaan inmiddels al een paar skirms mee. Dus so far so good! ๐Ÿ˜‰

   • Rickje1990 says:

    Waar haal jij die midcaps bijvoorbeeld, ik kan maar geen goede vinden lijkt het wel.

    • De Dboys midcaps kwamen bij Taiwangun vandaan. Gunfire is ook een goede site om te kijken voor midcaps. ๐Ÿ™‚ Ik weet niet of ze inmiddels de Specna Arms magazijnen weer hebben?

 2. Clifton says:

  Hallo Jan,

  Heb je toevallig al een lijst welke mags compatible zijn met de Specna Arms. Ik heb naar aanleiding van jouw reviews ook een specna arms SA-A01 aangeschaft. Mooi en degelijk apparaat? Maar kan geen geschikte extra mags vinde.

  • Hi Clifton,
   Ik gebruik zelf Dboys en Specna Arms midcaps, die doen het prima! Welke andere merken passen weet ik jammer genoeg niet. Je zou het even bij Gunfire kunnen vragen ๐Ÿ™‚ Tof dat je ook dit apparaat hebt gekozen!

 3. Clifton says:

  Die Specna Arms midcaps zijn niet meer te vinden. Ik heb gunfire al gemaild, maar nog geen antwoord gekregen. Maar maakt het nog uit welke ik van DBoys pak?

  Ik had ze van GFC besteld en ontvangen, 3 stuks. Maar die werken in ieder geval niet

 4. Clifton says:

  Krijg net antwoord van Gunfire. Mogelijk ook handig voor andere Specna Arms bezitters:
  “Any TM standard M4 mags (i.e. Boyi, JG, GFC etc.) will work”

  ter info

 5. Clifton says:

  Deze: http://gunfire.pl/product-eng-1152203381-Hi-cap-300rd-magazine-for-M4-M16-tan.html

  In eerste instantie vielen ze er zo uit. uiteindelijk passend gekregen (met een schroevendraaier het lipje ietsjes naar buiten gebogen. Vervolgens erin en…niks..geen bb’s eruit.

  • Nee precies, dus de GFC magazijnen van jou passen al niet. Dan weet ik niet welke wel kloppen in het advies van Gunfire. In ieder geval de Dboys en Specna Arms. Dat weet ik zeker. Maar die zijn idd lastig te krijgen ๐Ÿ™

 6. 3 Brothers says:

  Hallo,

  Even geleden heb ik samen met mijn broertjes de midcaps van Specna arms besteld. Helaas werken ze niet zo als het moet. We hebben alle drie een replica van Specna arms met als enige interne aanpassing een High speed motor. De Tornado F2, Met Hi caps werkt het perfect. Maar met de midcaps niet.Soms komen er wel bbs uit en dan weer niet. Dit is zowel singel als auto. Een gedachte was dat de motor te snel draaide maar dan zou hij op singel wel moeten werken lijkt me. We hebben om te testen toch de originele motor terug geplaatst in een van de replica’s maar dit gaf geen verschil.

  Ik heb de magazijnen in geleerd en je merkte dat de veer beter werd. Afgelopen zondag getest maar helaas het gaf geen verschil. Nu lees ik verschillende dingen over silicone spray. De een zegt doen de ander niet ivm smeer in je hop up.

  Zijn er meer mensen met dit probleem? Of weet je een oplossing? Ik hoor het graag!!!

  • Hi!

   Oei wat vervelend om te horen! Gek genoeg heb ik dit probleem niet gehad met het reviewen en ik heb ze ook in een specna arms gedaan. Dat werkte prima.

   Misschien is in de tussentijd de hop-up wat veranderd waardoor ze niet lekker feeden. Hebben ze een wiebeling als ze in de replica zitten? Maakt het uit hoe stevig je het magazijn vast houdt tegen de replica aan? Als je links of rechts wat ruimte hebt bedoel ik dan. Of als je de replica steviger in de replica drukt van onder?

 7. 3 Brothers says:

  Klopt ik had je review gezien en ze op basis daarvan gekocht. Kon verder nog niet veel andere informatie vinden over de midcaps van specna arms. Het zou kunnen dat ze iets veranderd hebben aan bijvoorbeeld een hop up. Wel heel jammer dat als je alles van het zelfde merkt koopt het dan niet werkt.

  De midcaps hebben iets minder wiebel dan de Hi caps. Kan ze thuis niet testen maar wanneer ik weer op het veld ben zal ik dat doen. Tijdens het schieten iets naar voren of naar achter drukken.

  Omdat de specna arms mags wel erg goedkoop zijn heb ik als test een set G&G 120 midcaps besteld. Lees er positieve dingen over. Mochten ze het wel doen met de G&G mags weet ik waar het probleem zit.

  Ben benieuwd!

  • 3 Brothers says:

   Gister is het pakketje met de G&G midcaps binnen gekomen en heb ze meteen getest. Het feeding probleem is opgelost! Zonder problemen op singel en auto met de hi speed motor.

   Misschien handig om te weten. Wij hebben alle drie een replica van specna arms replica met het systeem waarbij je snel een veer kan vervangen achter op de gearbox. Replica moet dus nog wel open. Bij alle drie werkte de midcaps van specna arms niet. Jan heeft er geen problemen mee. Tip. Voordat je er een hele lading van bestel. Test ze even uit. Vraag iemand op het veld of bestel er eerst een. Wij hebben nu 9 mags waar we niets mee kunnen. Beetje zonde.

   Groet,

 8. Hi!
  Bedankt voor je feedback! Goed om te weten dat ze bij die modellen niet werken inderdaad! :O :O

  Heb je ook al geprobeerd met het verplaatsen van de mag in de replica?

 9. Ik bedoel, naar voren/achteren/links en rechts duwen om te kijken of ze dan feeden?

 10. 3 Brothers says:

  Hoi,

  Nee nog niet geprobeerd. Met beetje geluk gaan we zaterdag spelen. Dan zal ik het even testen. Maar heb het idee dat het magazijn er goed in zit. Weinig speling.

 11. 3 brothers,

  Heb je de Specna Arms midcap magazijnen nog steeds liggen en doe je er niks mee ?
  Ik zou ze graag van je overnemen.

  Gr Edwin

 12. 3 Brothers says:

  Hallo,

  Even niets laten horen ivm ander werk. Deze maand eindelijk weer geairsoft. Magazijnen zitten verder goed. Weinig speling.

  Na de G&G mags thuis succes voor te hebben getest werkten ze in het veld helaas niet. Getest met de witte 0.25 rockets in het veld de donkergroene gebruikt..Omdat de G&G van veel betere kwaliteit zijn moet het probleem wel ergens anders zitten zou je zeggen. Op het veld tipte iemand om BBs van hogere kwaliteit te gebruiken. Deze zijn beter gepolijst waardoor ze beter door de mags gaan. Bij thuiskomst meteen 0.25 ASG BBs besteld. Deze nog niet getest omdat mijn replica op moment uit elkaar ligt te wachten de laatste update. (heb er een Maple Leaf barrel, bucking, flat hop en Prowin hopop ingezet. Wachten is op de nieuwe veer). Zodra hij weer in elkaar zit hoop ik hem snel in het veld te kunnen testen. Mochten de Specna arms het nu wel goed doen is het lastig te zeggen of het aan de BB’s, originele hopop of andere onderdelen lag.

  Laat horen als ik de mags getest hebt.

  Groet,

 13. 3 Brothers says:

  Hallo Edwin,

  Wil de mags nog even testen met de nieuwe aanpassingen. Vind deze mooier dan de G&G mocht ik er een verliezen slaap ik nog wel goed. Mochten ze het dan niet doen wil ik ze wel verkopen.

  Groet,

Laat je horen!

*